Szezámmagos afrikai harcsa
- 13% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
250g afrikai harcsa298 kcal
-
43g citrom7 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
25g szezámmag143 kcal
- 13% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
1000g afrikai harcsa1190 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
100g szezámmag573 kcal
- 13% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
55.9g afrikai harcsa66 kcal
-
9.5g citrom1 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.6g vaj40 kcal
-
11.2g finomliszt41 kcal
-
12.3g tojás15 kcal
-
5.6g szezámmag32 kcal
- 13% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.2 g
Zsír
-
Összesen 52.7 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 371 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1685.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 310 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 154 mg
-
Foszfor 827 mg
-
Nátrium 321 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 265.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 249 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 62 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 322 mg
-
Retinol - A vitamin: 245 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 255 micro
- 13% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 216.8 g
Zsír
-
Összesen 210.8 g
-
Telített zsírsav 77 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 1485 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6741.4 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 245 mg
-
Kálcium 1241 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 617 mg
-
Foszfor 3307 mg
-
Nátrium 1283 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 185.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1062.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 995 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 31 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 249 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 353 micro
-
Kolin: 1289 mg
-
Retinol - A vitamin: 981 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 166 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1020 micro
- 13% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 376.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 185 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Hozzávalók
-
1 kg afrikai harcsa
-
1 db citrom
-
só ízlés szerint
-
10 dkg vaj
-
20 dkg finomliszt
-
4 db tojás
-
10 dkg szezámmag
Elkészítés
- A haldarabokat besózzuk, meglocsoljuk citromlével, és félórán keresztül pihentetjük.
- Közben teflonserpenyőben aranyszínűre pirítjuk a szezámmagot.
- A haldarabokat beleforgatjuk a lisztbe, a felvert tojásba és a szezámmagba. Újabb félórát pihentetjük.
- A vajat megolvasztjuk, felét beleöntjük egy tepsibe,óvatosan belerakjuk a halat, majd meglocsoljuk az olvasztott vaj másik felével.
- Közepesen forró sütőben 20-25 percig sütjük.
- Görög salátával tálaljuk.
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 152
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 31887
- Feltöltés dátuma: 2009. március 01.
Ajánló
Ne csak karácsonykor együnk halat! Az afrikai harcsa finom ízű, húsa szálkamentes, nem zsíros és nincs erős halszaga. Gyermekeknek is nyugodtan adható. A filézett harcsa ára nem sokkal több, mint a filézett csirkemellé. A halrudacskákba vegyes, szinte ellenőrizhetetlen minőségű halak kerülnek. Míg a halgazdaságokból boltba került hal minősége garantált.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Az afrikai harcsát hivatalosan először 1984-ben hozták be hazánkba, és még napjainkban is csak 10-15 kisebb-nagyobb halgazdaságban tenyésztik. Melegvízi állat lévén, az afrikai harcsát hazánkban csak termálvizekben vagy az erőművek hulladékhőjét hasznosító gazdaságokban tudják tenyészteni. A recept a 24 óra "Nagy ízvadászat" c. receptversenyére készült. Fotó: E. Nagy Lajos, Nagy ízvadászat, Axel Springer-Magyarország Kft. Komárom-Esztergom Megyei Irodája, Tatabánya, 2007.