r
Nosalty Logó

Szent Clement citrustorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Szent Clement citrustorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hozzávalók a tortaalaphoz:

Hozzávalók a sziruphoz:

Hozzávalók a citrommázhoz:

Összesen 376 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hozzávalók a tortaalaphoz:

Hozzávalók a sziruphoz:

Hozzávalók a citrommázhoz:

Összesen 4503 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hozzávalók a tortaalaphoz:

Hozzávalók a sziruphoz:

Hozzávalók a citrommázhoz:

Összesen 361 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 376 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.7 g

Zsír

  • Összesen
    226.1 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    989 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3507.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    844 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    618 mg
  • Foszfor
    1513 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    575.9 g
  • Cukor
    462 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1174 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    720 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1149 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    155 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1104 micro
Összesen 4503 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 361 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tortaalaphoz:

Hozzávalók a sziruphoz:

Hozzávalók a citrommázhoz:

Elkészítés

Hozzávalók a tortaalaphoz:

  1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, egy kapcsos tortaformát kivajazunk, majd a forma aljára sütőpapírt vágunk, hogy könnyebb legyen kivenni a kész tortát.
  2. A 125 g nádcukrot krémesre keverjük a puha vajjal, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat, ügyelve rá, hogy csomómentes legyen a krém.
  3. A narancs héját belereszeljük a vajas krémbe, majd beleforgatjuk az őrölt mandulát, valamint az átszitált lisztet, és gyengéden, de alaposan elkeverjük.
  4. A tésztát a tortaformába öntjük, és 20-30 perc alatt készre sütjük.

Hozzávalók a sziruphoz:

  1. Amíg a torta sül, elkészítjük a szirupot. Ehhez a 100 g nádcukrot egy kisebb edényben összemelegítjük a narancs (vagy a mandarinok) kifacsart levével, amíg a cukor teljesen el nem olvad.
  2. A kész tortát kivesszük a sütőből, és még a formában hagyva egy fogpiszkáló segítségével teleszurkáljuk a tetejét lyukakkal.
  3. Ha végeztünk, ráöntjük a tortára a narancsszirupot, és várunk, amíg a tészta azt teljesen felszívja. Ekkor már kivehetjük a tortaformából.

Hozzávalók a citrommázhoz:

  1. A citrommázhoz először lereszeljük a citrom héját, és egy részét félrerakjuk a díszítéshez. A citromot ezután kifacsarjuk, majd a citromlevet elkeverjük a porcukorral.
  2. A mázat félretesszük, majd amikor már teljesen kihűlt a torta, rákenjük a tetejére.
  3. A félretett citromhéjat a mázra szórjuk, és szeletelhetjük is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1609
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szent Clement citrustorta
Rosanics Petra 351 recept

Ez a mennyeien szaftos és citrusosan savanykás torta volt az angolos karácsonyunk desszertje. A legfinomabb torta, amit eddig készítettem, rögtön a család kedvencévé vált. A recept Jamie Oliver nagymamájától származik. Ami az én tortámat illeti, a történet része, hogy narancs helyett mandarint használtam, mert félreolvastam a torta nevét: Clement helyett clementine-nek (magyarul klementin, egy mandarinféle) néztem, és így mandarint vettem hozzá, mondván, hogy az majdnem olyan, mint a klementin. Szóval a mi isteni tortánk mandarinnal készült, de feltételezem, hogy naranccsal is legalább ennyire finom.

Hozzávalók

Hozzávalók a tortaalaphoz:

Hozzávalók a sziruphoz:

Hozzávalók a citrommázhoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...