Szent Clement citrustorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
Hozzávalók a tortaalaphoz:
-
10g vaj75 kcal
-
10g nádcukor40 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
1g narancshéj0 kcal
-
17g mandula98 kcal
-
8g finomliszt30 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Hozzávalók a sziruphoz:
Hozzávalók a citrommázhoz:
Összesen
376
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
Hozzávalók a tortaalaphoz:
-
125g vaj896 kcal
-
125g nádcukor475 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
200g mandula1180 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Hozzávalók a sziruphoz:
Hozzávalók a citrommázhoz:
Összesen
4503
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
Hozzávalók a tortaalaphoz:
-
10.1g vaj72 kcal
-
10.1g nádcukor38 kcal
-
17.8g tojás22 kcal
-
0.5g narancshéj0 kcal
-
16.2g mandula95 kcal
-
8.1g finomliszt29 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Hozzávalók a sziruphoz:
Hozzávalók a citrommázhoz:
Összesen
361
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 18.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 292.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 26.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
376
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 79.7 g
Zsír
-
Összesen 226.1 g
-
Telített zsírsav 77 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 103 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 989 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3507.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 844 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 618 mg
-
Foszfor 1513 mg
-
Nátrium 398 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 575.9 g
-
Cukor 462 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 316.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1174 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 53 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 253 micro
-
Kolin: 720 mg
-
Retinol - A vitamin: 1149 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 232 micro
-
β-crypt 155 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1104 micro
Összesen
4503
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 18.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 283.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.6 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 25.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
361
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a tortaalaphoz:
-
125 g nádcukor
-
4 db tojás
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
200 g mandula
-
100 g finomliszt
-
1 teáskanál sütőpor
Hozzávalók a sziruphoz:
-
100 g nádcukor
Hozzávalók a citrommázhoz:
Elkészítés
Hozzávalók a tortaalaphoz:
- A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, egy kapcsos tortaformát kivajazunk, majd a forma aljára sütőpapírt vágunk, hogy könnyebb legyen kivenni a kész tortát.
- A 125 g nádcukrot krémesre keverjük a puha vajjal, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat, ügyelve rá, hogy csomómentes legyen a krém.
- A narancs héját belereszeljük a vajas krémbe, majd beleforgatjuk az őrölt mandulát, valamint az átszitált lisztet, és gyengéden, de alaposan elkeverjük.
- A tésztát a tortaformába öntjük, és 20-30 perc alatt készre sütjük.
Hozzávalók a sziruphoz:
- Amíg a torta sül, elkészítjük a szirupot. Ehhez a 100 g nádcukrot egy kisebb edényben összemelegítjük a narancs (vagy a mandarinok) kifacsart levével, amíg a cukor teljesen el nem olvad.
- A kész tortát kivesszük a sütőből, és még a formában hagyva egy fogpiszkáló segítségével teleszurkáljuk a tetejét lyukakkal.
- Ha végeztünk, ráöntjük a tortára a narancsszirupot, és várunk, amíg a tészta azt teljesen felszívja. Ekkor már kivehetjük a tortaformából.
Hozzávalók a citrommázhoz:
- A citrommázhoz először lereszeljük a citrom héját, és egy részét félrerakjuk a díszítéshez. A citromot ezután kifacsarjuk, majd a citromlevet elkeverjük a porcukorral.
- A mázat félretesszük, majd amikor már teljesen kihűlt a torta, rákenjük a tetejére.
- A félretett citromhéjat a mázra szórjuk, és szeletelhetjük is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1615
- Feltöltés dátuma: 2016. január 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Rosanics Petra
360 recept
Ez a mennyeien szaftos és citrusosan savanykás torta volt az angolos karácsonyunk desszertje. A legfinomabb torta, amit eddig készítettem, rögtön a család kedvencévé vált. A recept Jamie Oliver nagymamájától származik. Ami az én tortámat illeti, a történet része, hogy narancs helyett mandarint használtam, mert félreolvastam a torta nevét: Clement helyett clementine-nek (magyarul klementin, egy mandarinféle) néztem, és így mandarint vettem hozzá, mondván, hogy az majdnem olyan, mint a klementin. Szóval a mi isteni tortánk mandarinnal készült, de feltételezem, hogy naranccsal is legalább ennyire finom.