Szénhidrátszegény zöldborsófőzelék
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
nyultanti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
200g zöldborsó162 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
0g só0 kcal
-
125g víz0 kcal
Összesen
213
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
800g zöldborsó648 kcal
-
368g újhagyma71 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
0g só0 kcal
-
500g víz0 kcal
Összesen
850
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
45.2g zöldborsó37 kcal
-
20.8g újhagyma4 kcal
-
5.7g főzőtejszín7 kcal
-
0g só0 kcal
-
28.3g víz0 kcal
Összesen
48
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 512.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 260 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 352.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 164 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 166 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 1234 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5582 micro
Összesen
213
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 50.5 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2051.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 481 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 323 mg
-
Foszfor 1041 mg
-
Nátrium 156 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 136.1 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 51 mg
VÍZ
-
Összesen 1409.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 511 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 362 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 657 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 664 micro
-
Kolin: 258 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 168 micro
-
β-karotin 4934 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22326 micro
Összesen
850
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 116 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 79.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 279 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1263 micro
Összesen
48
kcal
Hozzávalók
-
80 dkg zöldborsó
-
4 közepes db újhagyma
-
1 dl főzőtejszín
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A borsót tegyük fel annyi vízben főni, ami éppen hogy ellepi. Inkább kevesebb legyen a víz, később még pótolhatjuk, ha szükséges. Sózzuk is meg. Adjuk hozzá a nagyobb darabokra (pl. négybe) vágott újhagymákat is. Fedő alatt pároljuk, pár perc alatt kész.
- Ha megpuhult, szedjük ki a borsó felét és az újhagymát, kevés főzőlével botmixerrel pépesítsük.
- Ha kész, tegyük vissza a pépet a borsóhoz, adjuk hozzá a tejszínt, és forrósítsuk fel együtt az egészet.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 124
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 15210
- Feltöltés dátuma: 2016. május 17.
Ajánló
Tálalhatjuk a klasszikus tükörtojással, de én ez alkalommal zabpelyhes csirkemellel készítettem el.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
nyultanti
100 recept
A főzelék egy roppant praktikus dolog: nem hizlal, gyorsan készen van, olcsó, rostban gazdag. Így elkészítve azonban még ízesebb, mint a gyermekkorunkban megszokott, és még egészségesebb is