r
Nosalty Logó

Székelykáposzta Kodaktól

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kodak
Székelykáposzta Kodaktól
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Székelykáposzta elkészítése

Tejfölös habarás (elhagyható)

442
Kalória
26.4g
Fehérje
48.7g
Szénhidrátok
15g
Zsír
440g
Víz
73g
Koleszterin
5.1g
Rost
2.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Székelykáposzta elkészítése

Tejfölös habarás (elhagyható)

Összesen 442 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Székelykáposzta elkészítése

Tejfölös habarás (elhagyható)

Összesen 4413 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Székelykáposzta elkészítése

Tejfölös habarás (elhagyható)

Összesen 83 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1612 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    1149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    440 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    524 micro
Összesen 442 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    263.5 g

Zsír

  • Összesen
    149.8 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16119.9 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    361 mg
  • Kálcium
    613 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    562 mg
  • Foszfor
    3013 mg
  • Nátrium
    11488 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    486.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

Víz

  • Összesen
    4399.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    425 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    256 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1445 micro
  • Kolin:
    734 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    3241 micro
  • β-crypt
    743 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5238 micro
Összesen 4413 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    82.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 83 kcal

Elkészítés

Székelykáposzta elkészítése

  1. Meghámozzuk és felkockázzuk a vöröshagymákat, beletesszük egy jó nagy lábosba. Hozzáadjuk a sertészsírt is, majd felkockázzuk a húst 2-3 cm-es darabokra.
  2. A hagymát a zsíron kb. 5 percig dinszteljük, majd rátesszük a sertéshúst, és sűrűn kavargatva pirítjuk, míg ki nem fehéredik.
  3. Kb. 5 perc után rámérjük a fűszerpaprikát, összekeverjük és hozzáöntjük a vizet. Felforraljuk, majd közepes lángon 45 percig főzzük. Közben kinyomkodjuk a savanyú káposzta levét.
  4. Ha letelt az idő, hozzátesszük az átmosott rizst és a kinyomkodott savanyú káposztát. Tovább főzzük 30 percig, közben 5-10 percenként megkavarjuk, hogy egyenletesen főjön.
  5. Ha szeretjük tejfölösen, tehetünk bele tejfölös habarást, de anélkül is finom lesz, és a tejföl utólag is pótolható.:-)
  6. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, de óvatosan mert a káposzta eleve sózva van...

Tejfölös habarás (elhagyható)

  1. A tejfölt és a lisztet egy tálban összekeverjük, majd hozzáadunk az étel szaftjából kb. 10 evőkanálnyit. Jól összekeverjük, majd beleöntjük a lábosba. Ilyenkor adhatunk még hozzá 2-3 dl vizet, ha nagyon sűrű lenne az étel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 90 perc

Egyszerű és gyors székelykáposzta receptem.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Hagyományos babgulyás

Legyen szó csirkepaprikásról, rakott káposztáról, paprikás krumpliról vagy más hagyományos ételről, mind a főzés öröme és a jó ízek jegyében születtek. Ilyen lenne ez a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!