r
Nosalty Logó

Szedres-szilvás dzsem (sötétkék harmónia)

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
1001kemence
Szedres-szilvás dzsem (sötétkék harmónia)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1191 kcal
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 4761 kcal
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    685.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    300.1 g
  • Cukor
    260 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    674.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    335 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    835 micro
  • β-crypt
    142 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    605 micro
Összesen 1191 kcal
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    33 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2743.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    759 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    788 mg
  • Nátrium
    713 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1200.4 g
  • Cukor
    1041 mg
  • Élelmi rost
    90 mg

VÍZ

  • Összesen
    2699.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    1342 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    320 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    3339 micro
  • β-crypt
    567 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2419 micro
Összesen 4761 kcal
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    64.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szilvákat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk és sütőpapíros tepsire tesszük . Megszórjuk cukorral és kemencében ( vagy sütőben ) kb. 20 perc alatt 180 C fokon megsütjük.
  2. Megfelelő méretű edényben a szedret, a fekete ribizlivel, a szőlővel(én itt Othellot tettem bele) és a narancs kifacsart levével, a cukorral, a vaníliás cukorral és a dzsemfixszel összekeverjük.
  3. Az egészet egy botmixerrel " hanyagul " ( hogy maradjanak benne gyümölcsdarabok is egyben ) összekeverjük .
  4. Kevergetés mellett felforrástól számítva kb. 5-10 percig főzzük. Miután elzártuk hozzáöntjük a citromunk kifacsart levét és összekeverjük vele.
  5. Kimosott üvegekbe töltjük. Néhány percre fejjel lefelé fordítva hagyjuk. Majd talpra állítjuk őket és hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 156
  • Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 28.

Receptkategóriák

Szedres-szilvás dzsem (sötétkék harmónia)
1001kemence 8 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...