r
Nosalty Logó

Szalonnás-paprikás hústekercs nokedlivel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Szalonnás-paprikás hústekercs nokedlivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tekercsekhez

A tojásos nokedlihez

Az ecetes-cukros salátához

Összesen 1251 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tekercsekhez

A tojásos nokedlihez

Az ecetes-cukros salátához

Összesen 4998 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tekercsekhez

A tojásos nokedlihez

Az ecetes-cukros salátához

Összesen 159 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.1 g

Zsír

  • Összesen
    69 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    668 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2857.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    843 mg
  • Nátrium
    1668 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    534.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    518 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    817 micro
Összesen 1251 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    288.2 g

Zsír

  • Összesen
    276.2 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    2673 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11428.8 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    498 mg
  • Kálcium
    480 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    3370 mg
  • Nátrium
    6671 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    2138.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    921 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    605 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    2072 mg
  • Retinol - A vitamin:
    874 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    568 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3267 micro
Összesen 4998 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

A tekercsekhez

A tojásos nokedlihez

Az ecetes-cukros salátához

Elkészítés

A tekercsekhez

  1. A karajból ujjnyi vastag szeleteket vágunk, vékonyra kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A szalonnából is vékony szeleteket vágunk, a hússzeletekre terítjük, majd fűszerpaprikával bőségesenmegszórjuk.
  3. Szorosan felgöngyöljük és fogvájóval megtűzdeljük.
  4. Kevés olajat forrósítunk, melyen a roládokat néhány perc alatt körbepirítjuk.
  5. Áthelyezzük őket egy tepsibe, lefedjük alufóliával, és fél órára előmelegített sütőbe toljuk, majd még negyed órát fólia nélkül pirítjuk.
  6. Míg a hús sül, anokedlihez összekeverjük a 4 tojást a vízzel, 1 tk sóval, kisebb adagokban hozzákeverjük a lisztet is. Lobogó sós vízbe (kevés olajat belelöttyintve) szaggatjuk, leszűrjük.
  7. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, belekeverjük a nokedlit, a maradék 7 tojást felverjük 1 tk sóval, és folyamatos kevergetés közben hozzáöntjük a nokedlihez.
  8. A salátát leveleire szedjük, a leveleket megmossuk.
  9. A vizet elkeverjük a cukorral és az ecettel, majd a salátaleveleket beletépkedjük, tálalásig hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2231
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 28.

Ajánló

A húsokat csak enyhén sózzuk, mert a szalonna is sós! Finom mellé a sültkrumpli is vagy bármely egyéb köret.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A szalonnát a husiba tekerve finom, szaftos, paprikás roládokat kapunk.

Hozzávalók

A tekercsekhez

A tojásos nokedlihez

Az ecetes-cukros salátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...