Szaftos pármai padlizsán
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes
868
Kalória
21g
Fehérje
19.1g
Szénhidrátok
80.9g
Zsír
349.5g
Víz
55.9g
Koleszterin
8.4g
Rost
11.1g
Cukor
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
200g padlizsán48 kcal
-
64g olívaolaj564 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
-
12 kcal
-
0g bors0 kcal
-
60g mozzarella179 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
Összesen
868
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
800g padlizsán190 kcal
-
255g olívaolaj2254 kcal
-
0g só0 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
48 kcal
-
0g bors0 kcal
-
240g mozzarella718 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
Összesen
3470
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
41.1g padlizsán10 kcal
-
13.1g olívaolaj116 kcal
-
0g só0 kcal
-
20.6g konzerv paradicsom3 kcal
-
10.3g passzírozott paradicsom2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12.3g mozzarella37 kcal
-
2.6g parmezán sajt10 kcal
Összesen
178
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21 g
Zsír
-
Összesen 80.9 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1656.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 509 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 375 mg
-
Nátrium 691 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 8 mg
Víz
-
Összesen 349.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 168 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 130 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 464 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 9693 micro
-
Lut-zea 165 micro
Összesen
868
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.1 g
Zsír
-
Összesen 323.6 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 206 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 224 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6625.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 2035 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 246 mg
-
Foszfor 1501 mg
-
Nátrium 2762 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.6 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 33 mg
Víz
-
Összesen 1398.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 673 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 45 mg
-
C vitamin: 81 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 204 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 238 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 518 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1854 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 38770 micro
-
Lut-zea 662 micro
Összesen
3470
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 340.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 142 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 71.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1993 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
178
kcal
Elkészítés
- A padlizsánokat vékonyan felkarikázzuk, szűrőbe tesszük, alaposan lesózzuk, és állni hagyjuk fél órát (erre amúgy csak akkor van szükség, ha a padlizsán szára már kicsit megszáradt. Ha még zöld és hajlékony, a padlizsán friss, és nem keserű).
- Egy kisebb edényben felhevítünk 2 ek olívaolajat, hozzáadjuk a konzerv és a passzírozott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és 15-20 perc alatt sűrűre főzzük.
- Az olívaolaj harmadát egy széles serpenyőbe öntjük, és több körben kisütjük benne a padlizsánkarikákat. A padlizsán eszi az olajat, úgyhogy folyamatosan pótoljuk!
- Ha kész, egy közepes kerámiatálba tegyünk egy sor padlizsánt, locsoljuk meg bőven a paradicsomszósszal, és tépkedjük rá a mozzarella felét. Kerüljön rá újabb sor padlizsán, majd szósz és sajt, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére szósz kerüljön, azt szórjuk meg parmezánnal.
- 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és süssük 30-40 percig. Ha kész, pihentessük 20 percet mielőtt felvágjuk. Tálaljuk rusztikus, roppanós, friss kenyérrel.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 25 perc
- Főzés ideje: 20 perc
- Sütés ideje: 30 perc
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
Azt hiszem, az egyik kedvenc olasz ételem, szerintem simán előzi a pizzát. Padlizsánszezonban, évente legalább egyszer kötelező! :)
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!