Szaftos pármai padlizsán
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
200g padlizsán48 kcal
-
64g olívaolaj564 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
-
12 kcal
-
0g bors0 kcal
-
60g mozzarella179 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
Összesen
868
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
800g padlizsán190 kcal
-
255g olívaolaj2254 kcal
-
0g só0 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
48 kcal
-
0g bors0 kcal
-
240g mozzarella718 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
Összesen
3470
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
41.1g padlizsán10 kcal
-
13.1g olívaolaj116 kcal
-
0g só0 kcal
-
20.6g konzerv paradicsom3 kcal
-
10.3g passzírozott paradicsom2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12.3g mozzarella37 kcal
-
2.6g parmezán sajt10 kcal
Összesen
178
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21 g
Zsír
-
Összesen 80.9 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1656.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 509 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 375 mg
-
Nátrium 691 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 349.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 168 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 130 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 464 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 9693 micro
-
Lut-zea 165 micro
Összesen
868
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.1 g
Zsír
-
Összesen 323.6 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 206 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 224 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6625.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 2035 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 246 mg
-
Foszfor 1501 mg
-
Nátrium 2762 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.6 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 1398.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 673 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 45 mg
-
C vitamin: 81 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 204 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 238 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 518 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1854 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 38770 micro
-
Lut-zea 662 micro
Összesen
3470
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 340.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 142 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 71.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1993 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
178
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
3 dl olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
5 dkg parmezán sajt
Elkészítés
- A padlizsánokat vékonyan felkarikázzuk, szűrőbe tesszük, alaposan lesózzuk, és állni hagyjuk fél órát (erre amúgy csak akkor van szükség, ha a padlizsán szára már kicsit megszáradt. Ha még zöld és hajlékony, a padlizsán friss, és nem keserű).
- Egy kisebb edényben felhevítünk 2 ek olívaolajat, hozzáadjuk a konzerv és a passzírozott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és 15-20 perc alatt sűrűre főzzük.
- Az olívaolaj harmadát egy széles serpenyőbe öntjük, és több körben kisütjük benne a padlizsánkarikákat. A padlizsán eszi az olajat, úgyhogy folyamatosan pótoljuk!
- Ha kész, egy közepes kerámiatálba tegyünk egy sor padlizsánt, locsoljuk meg bőven a paradicsomszósszal, és tépkedjük rá a mozzarella felét. Kerüljön rá újabb sor padlizsán, majd szósz és sajt, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére szósz kerüljön, azt szórjuk meg parmezánnal.
- 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és süssük 30-40 percig. Ha kész, pihentessük 20 percet mielőtt felvágjuk. Tálaljuk rusztikus, roppanós, friss kenyérrel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 103
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5886
- Feltöltés dátuma: 2019. június 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
Azt hiszem, az egyik kedvenc olasz ételem, szerintem simán előzi a pizzát. Padlizsánszezonban, évente legalább egyszer kötelező! :)