r
Nosalty Logó

Szaftos pármai padlizsán

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Szaftos pármai padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 868 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3470 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 178 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    80.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1656.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    509 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    691 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    349.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    464 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    9693 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 868 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.1 g

Zsír

  • Összesen
    323.6 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    206 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6625.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    2035 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1501 mg
  • Nátrium
    2762 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.6 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1398.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    673 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    518 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1854 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    38770 micro
  • Lut-zea
    662 micro
Összesen 3470 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1993 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 178 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat vékonyan felkarikázzuk, szűrőbe tesszük, alaposan lesózzuk, és állni hagyjuk fél órát (erre amúgy csak akkor van szükség, ha a padlizsán szára már kicsit megszáradt. Ha még zöld és hajlékony, a padlizsán friss, és nem keserű).
  2. Egy kisebb edényben felhevítünk 2 ek olívaolajat, hozzáadjuk a konzerv és a passzírozott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és 15-20 perc alatt sűrűre főzzük.
  3. Az olívaolaj harmadát egy széles serpenyőbe öntjük, és több körben kisütjük benne a padlizsánkarikákat. A padlizsán eszi az olajat, úgyhogy folyamatosan pótoljuk!
  4. Ha kész, egy közepes kerámiatálba tegyünk egy sor padlizsánt, locsoljuk meg bőven a paradicsomszósszal, és tépkedjük rá a mozzarella felét. Kerüljön rá újabb sor padlizsán, majd szósz és sajt, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére szósz kerüljön, azt szórjuk meg parmezánnal.
  5. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és süssük 30-40 percig. Ha kész, pihentessük 20 percet mielőtt felvágjuk. Tálaljuk rusztikus, roppanós, friss kenyérrel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5886
  • Feltöltés dátuma: 2019. június 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azt hiszem, az egyik kedvenc olasz ételem, szerintem simán előzi a pizzát. Padlizsánszezonban, évente legalább egyszer kötelező! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...