Szaftos gombás csirkemell
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
hami
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
A csirkemellhez
-
100g csirkemellfilé120 kcal
-
83g csiperkegomba18 kcal
-
67g paradicsom12 kcal
-
17g margarin120 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
33g sajt117 kcal
-
24 kcal
A körethez
-
67g rizs239 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
167g víz0 kcal
-
24 kcal
Összesen
728
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
A csirkemellhez
-
300g csirkemellfilé360 kcal
-
250g csiperkegomba53 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
7g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
71 kcal
A körethez
-
200g rizs716 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
500g víz0 kcal
-
71 kcal
Összesen
2178
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
A csirkemellhez
-
16.9g csirkemellfilé20 kcal
-
14.1g csiperkegomba3 kcal
-
11.2g paradicsom2 kcal
-
2.8g margarin20 kcal
-
3.4g tejföl7 kcal
-
5.1g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
5.6g sajt20 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
A körethez
-
11.2g rizs40 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
28.1g víz0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
Összesen
122
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 38.8 g
Zsír
-
Összesen 35.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2055.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 269 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 509 mg
-
Nátrium 1150 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 444.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 303 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 199 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 266 micro
-
α-karotin 67 micro
-
β-karotin 416 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1715 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
728
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 116.3 g
Zsír
-
Összesen 106.4 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 377 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6165.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 139 mg
-
Kálcium 806 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 220 mg
-
Foszfor 1526 mg
-
Nátrium 3450 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 187.1 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1334.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 910 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 47 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 598 micro
-
Kolin: 341 mg
-
Retinol - A vitamin: 797 micro
-
α-karotin 202 micro
-
β-karotin 1248 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 253 micro
Összesen
2178
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 346.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 194 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 289 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
122
kcal
Hozzávalók
A csirkemellhez
-
25 dkg csiperkegomba
-
2 közepes db paradicsom
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 tk só
-
3 csipet bors
-
3 csipet oregánó
-
1 ek napraforgó olaj
A körethez
-
1.5 teáskanál ételízesítő
-
5 dl víz
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A csirkemellhez
- A csirkemellet csíkokra felvágjuk, és egy evőkanál olajon fehéredésig pirítjuk, sózzuk.
- A gombát megtisztítjuk, negyedekre vágjuk. A hagymát kockára aprítjuk, megpucoljuk a fokhagymát. A paradicsomot felkarikázzuk.
- A margarint egy serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát, és megpirítjuk kissé. Ráöntjük a gombát, hagyjuk, míg levet ereszt, ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és rányomjuk a fokhagymákat. Kb. 10 perc főzés után hozzáadjuk a tejfölt, és összerotyogtatjuk 3-4 percig.
- Egy mélyebb tepsi alját beterítjük a csirkemell csíkokkal, eloszlatjuk rajta a gombás keveréket és a felkarikázott paradicsommal fedjük. A tetejére szórunk egy kis oregánót. A tepsit alufóliával betakarjuk.
- Kb. 180-200 fokon 40 percig sütjük (de legalább addig, hogy a csirkemell megpuhuljon), majd kivesszük, reszelünk rá sajtot, és visszatesszük még kb. negyed órára.
- A sütés közben a rizst kifőzzük. (1 bögre rizst némi olajon megfuttatunk, ráöntünk 2 bögre vizet, mikor felforrt, beletesszük az ételízesítőt. Amikor már-már az összes vizet felszívta, fedőt teszünk rá, és a gázt kikapcsoljuk. 15 percig fedő alatt hagyjuk.)
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 92
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 52
- Össznézettség: 13300
- Feltöltés dátuma: 2012. november 05.
Ajánló
Maradék csirkehúsból is elkészíthető! Ebben az esetben nem kell vesződni a hús lepirításával, hiszen már főtt/sült húst használunk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
hami
19 recept
Nagyon szeretek új dolgokat kitalálni. Főként azért, mert imádom begyűjteni az elismerő "hümmögéseket", mikor megkóstolásra kerül az étel.:) Ezért érdemes mindenfélét kipróbálni, kísérletezgetni.