r
Nosalty Logó

Szaftos gombás csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
hami
Szaftos gombás csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csirkemellhez

A körethez

Összesen 728 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csirkemellhez

A körethez

Összesen 2178 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csirkemellhez

A körethez

Összesen 122 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2055.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    509 mg
  • Nátrium
    1150 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    444.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    416 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 728 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    116.3 g

Zsír

  • Összesen
    106.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    377 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6165.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    806 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1526 mg
  • Nátrium
    3450 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1334.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    910 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    598 micro
  • Kolin:
    341 mg
  • Retinol - A vitamin:
    797 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1248 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 2178 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    289 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

A csirkemellhez

A körethez

Elkészítés

A csirkemellhez

  1. A csirkemellet csíkokra felvágjuk, és egy evőkanál olajon fehéredésig pirítjuk, sózzuk.
  2. A gombát megtisztítjuk, negyedekre vágjuk. A hagymát kockára aprítjuk, megpucoljuk a fokhagymát. A paradicsomot felkarikázzuk.
  3. A margarint egy serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát, és megpirítjuk kissé. Ráöntjük a gombát, hagyjuk, míg levet ereszt, ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és rányomjuk a fokhagymákat. Kb. 10 perc főzés után hozzáadjuk a tejfölt, és összerotyogtatjuk 3-4 percig.
  4. Egy mélyebb tepsi alját beterítjük a csirkemell csíkokkal, eloszlatjuk rajta a gombás keveréket és a felkarikázott paradicsommal fedjük. A tetejére szórunk egy kis oregánót. A tepsit alufóliával betakarjuk.
  5. Kb. 180-200 fokon 40 percig sütjük (de legalább addig, hogy a csirkemell megpuhuljon), majd kivesszük, reszelünk rá sajtot, és visszatesszük még kb. negyed órára.
  6. A sütés közben a rizst kifőzzük. (1 bögre rizst némi olajon megfuttatunk, ráöntünk 2 bögre vizet, mikor felforrt, beletesszük az ételízesítőt. Amikor már-már az összes vizet felszívta, fedőt teszünk rá, és a gázt kikapcsoljuk. 15 percig fedő alatt hagyjuk.)
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 52
  • Össznézettség: 13300
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 05.

Ajánló

Maradék csirkehúsból is elkészíthető! Ebben az esetben nem kell vesződni a hús lepirításával, hiszen már főtt/sült húst használunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretek új dolgokat kitalálni. Főként azért, mert imádom begyűjteni az elismerő "hümmögéseket", mikor megkóstolásra kerül az étel.:) Ezért érdemes mindenfélét kipróbálni, kísérletezgetni.

Hozzávalók

A csirkemellhez

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...