r
Nosalty Logó

Szaftos fasírt baconben

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
márti1218
Szaftos fasírt baconben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 409 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1638 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 169 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    866.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    697 micro
Összesen 409 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    111.3 g

Zsír

  • Összesen
    111.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    511 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3467.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1288 mg
  • Nátrium
    1573 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    677.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    741 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    504 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2276 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2789 micro
Összesen 1638 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált húst összekeverjük a beáztatott, kinyomkodott zsemlével, tojással, fűszerekkel, és közepes nagyságú gombócokat készítünk belőle.
  2. A gombócokat körbetekerjük 1-1 baconszelettel, és elkészítjük a hagymás alapot. Egy fej vöröshagymát szeletekre vágunk, és a két ek. olajon üvegesre pároljuk, enyhén megsózzuk. Beletesszük az elkészített gombócokat, kicsit átsütjük, de nem kevergetjük, majd kb. 1 dl vízzel felöntjük, és lefedjük, kb. fél órát így pároljuk.
  3. Bekapcsoljuk a sütőt, és grillen pár percet sütjük, hogy aranysárga legyen a gombóc.
  4. Bármilyen körettel jó, ha több a szaft, még tésztával is tálalhatjuk, de friss kenyérrel is finom.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2429
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 03.

Ajánló

Ebédre, vacsorára egyaránt kiadós, finom étel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szaftos fasírt baconben
márti1218 72 recept

Nagyon szereti a család a fasírtot egyben sütve vagy gombócnak, így törtem a fejem, hogy lehetne változatosabbá tenni. Ez lett belőle! Azóta rendszeresen készítem, sikere volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...