r
Nosalty Logó

Svéd sáfrányos kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Svéd sáfrányos kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 679 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2716 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 279 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 679 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.3 g

Zsír

  • Összesen
    76.1 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    780 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1982.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    531 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    881 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    421.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    639 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    564 mg
  • Retinol - A vitamin:
    625 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    746 micro
Összesen 2716 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt szokás szerint langyos tejben, kockacukorral és kevés liszttel elkeverjük, amíg galuska sűrűségű nem lesz, és 15 perc alatt felfuttatjuk.
  2. A maradék langyos tejben elkeverünk 2 tojássárgát, az olvasztott és kihűtött zsiradékot és a feloldott édesítőt.
  3. A liszthez adjuk a sót, fűszereket, a tejes kutyulékot és a felfutott élesztőt, majd alaposan, kb. 10 percig dagasztjuk, amíg a tészta elválik az edény falától. A mazsolát az utolsó néhány percben keverjük hozzá.
  4. 40 perc alatt a duplájára kelesztjük.
  5. Négyes vagy hármas fonással egy kerekebb kalácsot fonunk, és még 30 percig 30 fokos sütőben újra kelesztjük.
  6. Kiemeljük, a sütőt 200 fokra melegítjük, és 35 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5482
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 08.

Ajánló

Uzsonnára, egy finom gyümölcstea mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Svéd péksüti, Luca napra. Egy jó ötlet arra, hogy lehet a szokásos mazsolás vagy kakaós kalács helyett egy kis változatosságot vinni a kelt tészták világába. A kardamomtól és a sáfránytól nem csak a színe lesz különlegesen aranyló, de az íze is egészen aromássá válik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...