r
Nosalty Logó

Svéd mandulatorta dióval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyuszi konyha
Svéd mandulatorta dióval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 857 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5140 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 412 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    68.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 857 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.4 g

Zsír

  • Összesen
    409.6 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    157 g
  • Koleszterin
    1298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3840.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    904 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    645 mg
  • Foszfor
    1671 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    317.7 g
  • Cukor
    246 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1676 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    449 micro
  • Kolin:
    842 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1639 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    424 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    903 micro
Összesen 5140 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 412 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A 25 dkg diót a cukorral ledaráljuk, majd az 5 dkg-ot darabokra törjük.
  2. A tojásfehérjéket habbá verjük, és egybeforgatjuk a diós keverékkel.
  3. 2 db 20 cm átmérőjű kört rajzolunk egy sütőpapírra, és erre adagoljuk a masszát, egyenletesen eloszlatva.
  4. Előmelegítve, 170°C-on 15-20 percig kell sütni.
  5. Közben a tojássárgákat elkeverjük a keményítővel, porcukorral és tejjel, valamint a vaníliával.
  6. Folyamatos kevergetés közben ezt a masszát felfőzzük, majd levesszük a tűzről, és még melegen a kockára vágott vajat belekeverjük (én botmixerrel szoktam, akkor minden csomó eltűnik belőle!!).
  7. Ha kihűlt a lap és a krém, akkor összeállítjuk a tortát, nem baj, ha lapos.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3389
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
nyuszi konyha 3 recept

Nem volt otthon mandula, és svéd mandulatortát akartam enni. Így hát diósan készítettem el, de ugyanez recept szerint mandulával készítve is isteni!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...