r
Nosalty Logó

Svéd brokkolis-sonkás pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Svéd brokkolis-sonkás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 667 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 2668 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 212 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1477.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    457 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    632 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    439 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    415 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    497 micro
Összesen 667 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    104.1 g

Zsír

  • Összesen
    174.8 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    491 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5910.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    1829 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    1293 mg
  • Nátrium
    2528 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    457.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1757 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    225 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1660 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    1153 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1988 micro
Összesen 2668 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 212 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát gyúrjuk össze.
  2. Vajazzunk ki egy tepsit, és a tésztát kb. 1-2 cm vastagon tegyük bele.
  3. Vágjuk fel csíkokra a sonkát, és tördeljük szét a fagyasztott, enyhén felengedett brokkolit, és helyezzük rá a vajas tepsibe helyezett tésztára.
  4. Egy tálkába öntsük bele a tejet, a főzőtejszínt és a tojást, majd kissé felverve öntsük rá az előzőekre.
  5. Kb. 100-200 g-nyi sajtot, ami enyhe ízű (pl. trappista) reszeljünk rá.
  6. Süssük meg.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5961
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 23.

Ajánló

Főételként de akár meleg előételként is fogyaszthatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Svéd lustálkodós napi finom pie, pite.

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...