Svájci paradicsomos steak, zöldbabbal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Alice Von Black
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
Előkészítés
-
125g marha hátszín268 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
Elkészítés
Összesen
582
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
Előkészítés
-
500g marha hátszín1070 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
Elkészítés
Összesen
2324
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
Előkészítés
-
37g marha hátszín79 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.2g sűrített paradicsom1 kcal
-
6.3g olívaolaj56 kcal
Elkészítés
Összesen
172
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 28.1 g
Zsír
-
Összesen 47.6 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 570.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 294 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 225.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 82 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 107 micro
-
β-karotin 636 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1151 micro
-
Lut-zea 986 micro
Összesen
582
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 112.4 g
Zsír
-
Összesen 190.3 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 102 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 476 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2282.4 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 115 mg
-
Kálcium 384 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 264 mg
-
Foszfor 1174 mg
-
Nátrium 309 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.7 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 903.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 501 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 81 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 328 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 262 micro
-
Kolin: 526 mg
-
Retinol - A vitamin: 268 micro
-
α-karotin 430 micro
-
β-karotin 2542 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4602 micro
-
Lut-zea 3944 micro
Összesen
2324
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 169.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 188 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 341 micro
-
Lut-zea 292 micro
Összesen
172
kcal
Hozzávalók
Előkészítés
Elkészítés
Elkészítés
Előkészítés
- A megmosott, leszárított hátszínszeleteket sóval, borssal ízesítjük, bekenjük paradicsompürével, meglocsoljuk olajjal, majd lefóliázva 1 éjszakára hűtőbe tesszük, pácolódni. (Ha szükséges, a hátszínszeleteken lévő fehér inas hártyát éles késsel óvatosan fejtsük le.)
- A körethez a megtisztított zöldbabot 2-3 centis darabokra vágjuk, sós vízben roppanósra főzök, leszűrjük, lecsepegtetjük.
- A forró vajon a zúzott fokhagymát megfuttatjuk, rászórjuk a zöldbabot, és magas tűzön összeforgatjuk.
- Végül a hátszínszeleteket forró serpenyőben, a saját pácolóolajukkal pirosra sütjük, ki hogy szereti, angolosra, médiumra vagy teljesen átsültre. (A találás és a sütés között teljen el a legkevesebb idő. Úgy a legfinomabb a steak. :) )
- Tálaláskor a fokhagymás zöldbabot tányérra halmozzuk, és mellé fektetjük a frissen sült paradicsomos steaket.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 959
- Feltöltés dátuma: 2019. február 07.
Ajánló
Érdemes jó minőségű húst szerezni. Fagyasztott zöldbab is megfelelő.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Alice Von Black
1 recept
Az első karácsonyi vacsorámra készítettem el. Valami különlegeset szerettem volna. A családnak annyira ízlett, hogy karácsony után 1-2 nappal még egyszer kérték, csináljam meg.