r
Nosalty Logó

Sütőtökös rizottó Norbi konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Norbi06
Sütőtökös rizottó Norbi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 617 kcal
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1847 kcal
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 81 kcal
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1297.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    871 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1319 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    1868 micro
  • β-karotin
    9496 micro
  • β-crypt
    7775 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 617 kcal
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    63.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3892.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    401 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    510 mg
  • Nátrium
    2612 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    257.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    929.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3958 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    677 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    376 micro
  • α-karotin
    5604 micro
  • β-karotin
    28489 micro
  • β-crypt
    23325 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 1847 kcal
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    250 micro
  • β-karotin
    1269 micro
  • β-crypt
    1039 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 81 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőtököt felvágjuk, majd borssal, szerecsendióval megszórva sütőben félkészre sütjük, kb. 15-20 perc alatt, 180-200 fokon (gáz 4-5-ös fokozat).
  2. Amíg a tök a sütőben van, elkezdjük a rizottót. Forró, magas falú serpenyőben kevés olívaolajon lepirítjuk kevés sóval a hagymát, majd a fokhagymát, végül opálosról csontfehér színűre a rizst is.
  3. Ezután felöntjük a borral, és elforraljuk róla. Ezt követően 1-2 merőkanalanként adagoljuk az alaplevet (vagy húslevest). Sajnos a rizottó mellől nem lehet elmenni, folyamatos kevergetést, felöntögetést igényel.
  4. Ha a rizs "al dente", vagy ízlésünknek megfelelően puhára főtt; és a rizottó kellemesen ragacsos, krémes, beforrott; megfűszerezzük sóval, borssal, és egybeforgatjuk a vajjal és a kockákra vágott sütőtök-darabokkal.
  5. Ízlés szerint mehet hozzá egy marék reszelt parmezán vagy/és aprított chili is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1000
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norbi06 121 recept

Krémes, ízekben dúskáló őszi vacsi.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...