Sütőtökös rizottó Norbi konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Norbi06
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 2% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
617
kcal
- 2% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
1847
kcal
- 2% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
β-crypt
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 21.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1297.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 170 mg
-
Nátrium 871 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 309.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1319 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 226 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 1868 micro
-
β-karotin 9496 micro
-
β-crypt 7775 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
617
kcal
- 2% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
β-crypt
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.2 g
Zsír
-
Összesen 63.3 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3892.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 401 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 312 mg
-
Foszfor 510 mg
-
Nátrium 2612 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 257.4 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 929.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3958 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 153 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 677 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 376 micro
-
α-karotin 5604 micro
-
β-karotin 28489 micro
-
β-crypt 23325 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
1847
kcal
- 2% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
β-crypt
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 173.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 176 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 250 micro
-
β-karotin 1269 micro
-
β-crypt 1039 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
81
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sütőtököt felvágjuk, majd borssal, szerecsendióval megszórva sütőben félkészre sütjük, kb. 15-20 perc alatt, 180-200 fokon (gáz 4-5-ös fokozat).
- Amíg a tök a sütőben van, elkezdjük a rizottót. Forró, magas falú serpenyőben kevés olívaolajon lepirítjuk kevés sóval a hagymát, majd a fokhagymát, végül opálosról csontfehér színűre a rizst is.
- Ezután felöntjük a borral, és elforraljuk róla. Ezt követően 1-2 merőkanalanként adagoljuk az alaplevet (vagy húslevest). Sajnos a rizottó mellől nem lehet elmenni, folyamatos kevergetést, felöntögetést igényel.
- Ha a rizs "al dente", vagy ízlésünknek megfelelően puhára főtt; és a rizottó kellemesen ragacsos, krémes, beforrott; megfűszerezzük sóval, borssal, és egybeforgatjuk a vajjal és a kockákra vágott sütőtök-darabokkal.
- Ízlés szerint mehet hozzá egy marék reszelt parmezán vagy/és aprított chili is.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 1000
- Feltöltés dátuma: 2016. október 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Norbi06
121 recept
Krémes, ízekben dúskáló őszi vacsi.