Sütőtök kakukkfüves és diós kéksajttal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
540
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
1075
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
β-crypt
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.8 g
Zsír
-
Összesen 35.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1597.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 445 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 159 mg
-
Foszfor 388 mg
-
Nátrium 587 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 296.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1800 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 128 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 2627 micro
-
β-karotin 13372 micro
-
β-crypt 10934 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
540
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
β-crypt
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.6 g
Zsír
-
Összesen 71.7 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3194.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 890 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 319 mg
-
Foszfor 775 mg
-
Nátrium 1174 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.8 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 593.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3600 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 135 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 256 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 239 micro
-
α-karotin 5254 micro
-
β-karotin 26744 micro
-
β-crypt 21867 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
1075
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
β-crypt
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 346.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 127 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 64.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 390 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 570 micro
-
β-karotin 2901 micro
-
β-crypt 2372 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
115
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tök héját megmossuk, majd a tököt kettévágjuk, és kivájjuk a magos részét. Ebbe a részbe teszünk 1-1 kis darab vajat, valamint a fokhagymát, majd a tök sülésre szánt részét megkenjük olívaolajjal, és sózzuk, borsozzuk.
- 200 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük, ami kb. szűk 60 perc alatt megtörténik.
- Közben összekeverjük a többi összetevőt, a sajtot, a durvára tört pirított diót, kakukkfüvet és egy kevés sót és borsot. A sajtból és a dióból is egy keveset félreteszünk, ezzel szórjuk majd meg a tök tetejét.
- Ha megsült a tök, óvatosan kivájjuk a héjából a belsejét, egy keveset hagyjunk benne, hogy a héja nem veszítse el a tartását, s összekeverjük a sajtos egyveleggel. Majd visszatöltjük a héjába, megszórjuk a maradék félretett sajttal és dióval, s egy kevés mézet csorgatunk a tetejére.
- 10-15 perce még visszatesszük a sütőbe, majd melegen fogyasztjuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 75 perc
- Receptkönyvben: 161
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 5212
- Feltöltés dátuma: 2013. január 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egy gyors vacsora... Sütőtök másképp.