r
Nosalty Logó

Sütőben sült sárgarépaleves fűszeres csicseriborsó feltéttel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
klaukara
Sütőben sült sárgarépaleves fűszeres csicseriborsó feltéttel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Ropogós csicseriborsó

Sárgarépaleves

Összesen 371 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Ropogós csicseriborsó

Sárgarépaleves

Összesen 1483 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Ropogós csicseriborsó

Sárgarépaleves

Összesen 76 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1128.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    717 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1091 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    3920 micro
  • β-karotin
    10846 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1288 micro
  • Lut-zea
    348 micro
Összesen 371 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4515.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    456 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    882 mg
  • Nátrium
    2868 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.7 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    810.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4362 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1255 micro
  • Kolin:
    287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    15679 micro
  • β-karotin
    43384 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5150 micro
  • Lut-zea
    1391 micro
Összesen 1483 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    795 micro
  • β-karotin
    2199 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    261 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 76 kcal

Hozzávalók

Ropogós csicseriborsó

Sárgarépaleves

Elkészítés

Ropogós csicseriborsó

  1. A száraz csicseriborsót előző este beáztatjuk, majd az áztatóvizet leöntve róla kb. 40 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, jó alaposan megszárítjuk. Aki szeretné, egyenként a héját is lehúzhatja minden szemnek.
  2. Egy tálban összekeverjük a fűszereket az olívaolajjal, és ebbe forgatjuk bele a csicseriborsót.
  3. 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, közben megkeverjük, hogy minden szem minden oldala ropogósra süljön.
  4. A sárgarépaleves tetejére szórva melegen tálaljuk.

Sárgarépaleves

  1. A burgonyát apró kockákra vágjuk, és puhára főzzük, nem szűrjük le.
  2. Egy tepsibe sütőpapírra helyezzük a megtisztított, kisebb darabokra vágott sárgarépát, sózzuk, borsozzuk, leöntjük kevés olívaolajjal.
  3. A paradicsomokat félbevágjuk, és a héjas felükkel felfelé a sárgarépákhoz tesszük, sózzuk, borsozzuk.
  4. A fokhagymákat alumínium fóliába tesszük, és szintén a tepsibe helyezzük.
  5. 220 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
  6. A 6 részre vágott, megtisztított vöröshagymát szintén a tepsibe tesszük, a sütőt 200 fokra visszaállítjuk, és további 10 percig sütjük.
  7. A sütés után a paradicsomok héját lehúzzuk, a fokhagymákat megtisztítjuk, és a többi megsült zöldséggel együtt a burgonyához adjuk.
  8. Hozzáadjuk az alaplevet és a fűszereket, sózzuk, borsozzuk, és további 5 percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük.
  9. Hozzáadjuk a főzőtejszínt, és felfőzzük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3254
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 11.

Ajánló

Hideg téli estékre.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
klaukara 27 recept

Ece Zaim török chefnő receptje alapján.

Hozzávalók

Ropogós csicseriborsó

Sárgarépaleves

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...