Sütőben sült sárgarépaleves fűszeres csicseriborsó feltéttel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
klaukara
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 4% Zsír
Ropogós csicseriborsó
-
50g csicseriborsó189 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g szumák0 kcal
Sárgarépaleves
-
125g sárgarépa46 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
23g édesburgonya14 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
188g csirke alaplé13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
371
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 4% Zsír
Ropogós csicseriborsó
-
200g csicseriborsó756 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
1g szumák0 kcal
Sárgarépaleves
-
500g sárgarépa182 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
90g édesburgonya56 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
750g csirke alaplé53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1483
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 4% Zsír
Ropogós csicseriborsó
-
10.1g csicseriborsó38 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.1g szumák0 kcal
Sárgarépaleves
-
25.3g sárgarépa9 kcal
-
4.6g vöröshagyma2 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
4.6g édesburgonya3 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
5.1g főzőtejszín7 kcal
-
10.1g paradicsom2 kcal
-
38g csirke alaplé3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
76
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.2 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1128.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 220 mg
-
Nátrium 717 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 202.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1091 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 314 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 3920 micro
-
β-karotin 10846 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1288 micro
-
Lut-zea 348 micro
Összesen
371
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.9 g
Zsír
-
Összesen 49.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4515.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 456 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 272 mg
-
Foszfor 882 mg
-
Nátrium 2868 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 206.7 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 810.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4362 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 110 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1255 micro
-
Kolin: 287 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 15679 micro
-
β-karotin 43384 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5150 micro
-
Lut-zea 1391 micro
Összesen
1483
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 228.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 145 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 41.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 221 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 795 micro
-
β-karotin 2199 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 261 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
76
kcal
Hozzávalók
Ropogós csicseriborsó
-
2 ek olívaolaj
-
2 teáskanál füstölt pirospaprika
-
1 teáskanál római kömény
-
1 teáskanál curry por
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 kk szumák
Sárgarépaleves
-
0.5 kg sárgarépa
-
1 közepes db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
0.5 db édesburgonya
-
1 ek olívaolaj
-
1 csipet szerecsendió
-
1 csipet fahéj
-
1 csipet gyömbérpor
-
0.5 teáskanál curry por
-
5 ek főzőtejszín
-
2 közepes db paradicsom
-
7.5 dl csirke alaplé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
Ropogós csicseriborsó
- A száraz csicseriborsót előző este beáztatjuk, majd az áztatóvizet leöntve róla kb. 40 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, jó alaposan megszárítjuk. Aki szeretné, egyenként a héját is lehúzhatja minden szemnek.
- Egy tálban összekeverjük a fűszereket az olívaolajjal, és ebbe forgatjuk bele a csicseriborsót.
- 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, közben megkeverjük, hogy minden szem minden oldala ropogósra süljön.
- A sárgarépaleves tetejére szórva melegen tálaljuk.
Sárgarépaleves
- A burgonyát apró kockákra vágjuk, és puhára főzzük, nem szűrjük le.
- Egy tepsibe sütőpapírra helyezzük a megtisztított, kisebb darabokra vágott sárgarépát, sózzuk, borsozzuk, leöntjük kevés olívaolajjal.
- A paradicsomokat félbevágjuk, és a héjas felükkel felfelé a sárgarépákhoz tesszük, sózzuk, borsozzuk.
- A fokhagymákat alumínium fóliába tesszük, és szintén a tepsibe helyezzük.
- 220 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
- A 6 részre vágott, megtisztított vöröshagymát szintén a tepsibe tesszük, a sütőt 200 fokra visszaállítjuk, és további 10 percig sütjük.
- A sütés után a paradicsomok héját lehúzzuk, a fokhagymákat megtisztítjuk, és a többi megsült zöldséggel együtt a burgonyához adjuk.
- Hozzáadjuk az alaplevet és a fűszereket, sózzuk, borsozzuk, és további 5 percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük.
- Hozzáadjuk a főzőtejszínt, és felfőzzük.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 78
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3259
- Feltöltés dátuma: 2015. április 11.
Ajánló
Hideg téli estékre.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
klaukara
27 recept
Ece Zaim török chefnő receptje alapján.