Sütőben sült rántott csirke
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
25g zsemlemorzsa99 kcal
-
0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
71.7g csirkecomb80 kcal
-
7.9g tojás10 kcal
-
6.1g napraforgó olaj54 kcal
-
0g só0 kcal
-
7.2g finomliszt26 kcal
-
7.2g zsemlemorzsa28 kcal
-
0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.2 g
Zsír
-
Összesen 45.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 211 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 815.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 318 mg
-
Nátrium 327 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 110.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 131 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 245 micro
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 121 g
Zsír
-
Összesen 183.4 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 78 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 53 g
-
Koleszterin 844 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3260.5 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 182 mg
-
Kálcium 299 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 175 mg
-
Foszfor 1271 mg
-
Nátrium 1308 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 149.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 442.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 300 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 199 micro
-
Kolin: 526 mg
-
Retinol - A vitamin: 300 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 978 micro
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 233.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
2 db tojás
-
1 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
10 dkg finomliszt
-
10 dkg zsemlemorzsa
-
1 kk fehér bors
Elkészítés
- A csirkecombokat besózzuk - ízlés szerint hagyhatjuk egészben, vagy forgónál kettévághatjuk. Legalább fél órát állni hagyjuk.
- Előkészítjük a panírt. Egy tányérba liszt, a másikbaa tojás, harmadikba a zsemlemorzsa. A liszthez hozzákeverjük a pirospaprikát és a fehérborsot. Az olajat a tojáshoz öntjük, és szintén sózzuk 1 kk sóval, majd simára keverjük.
- A húst a szokásos menetben bepanírozzuk: lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatva.
- Egy tepsibe tesszük. Ezt kibélelhetjük sütőpapírral, de ez elhagyható, ha nem sül oda benne az étel. Ha van, tegyünk sütőrácsot a tepsibe és erre tegyük a husit. Semmilyen zsiradék nem kell alá, a csirkéből épp elég kisül majd. A biztos hatás elérése érdekében a hitetlenek ekkor még megspriccelhetik a cupákokat egy pici olajjal.
- Piros ropogósrasütjük. Ha nem használunk sütőrácsot, a sütés félidejében fordítsuk esetleg meg a húsokat.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 2797
- Tegnapi nézettség: 12
- 7 napos nézettség: 113
- Össznézettség: 432750
- Feltöltés dátuma: 2010. július 16.
Ajánló
Természetesen bármilyen rántott dolog ugyanígy elkészíthető a fent leírt módon. Uborkasaláta, és a jó öreg petrezselymes krumpli, amit leöntünk a csirkéből kisült zsírral - egy csepp se vesszen kárba! Szuperül hangzik, ugye? Vagy a másik fnomság Smith-éktől: a szerb burgonyasaláta.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Örökre száműztem az olajban sütött rántott húst a konyhából. És ismét dögevő lettem. Ennek apropójából az örök szerelem, a rántott hús került az asztalra. Ám engem minduntalan visszatartott az elkészítésétől az, hogy ott kell rostokolni, fröcsög az olaj, most ráadásul 40 fok van árnyékban, és ennyire azért nem vagyok mazochista. Hallottam már a sütőben sült rántott hús mítoszáról, de sosem izgatott fel a dolog, mert viszonylag ritkán csináltam amúgy is. Most elérkezettnek láttam az időt, hogy kipróbáljam. Néhány próbálkozás található az interneten, de hol itt, hol ott, nekem egyik vagy másik nem tetszett. Minek öntsek alá olajat, ha csirkéből egyébként is kisül a zsír? Miért írják, hogy rommá száradt a bunda, hülyeség az egész? Hölgyeim és uraim! Nem az! A mítosz valóság, lehet így rántott húst sütni, mi az, hogy lehet?! Fergetegesen finom. Sokkal, de sokkal finomabb, mint az olajtól csepegő jószágok. Az én változtatásom mindössze annyi volt, hogy a csirkét felemeltem sütőrácsra a tepsiben, így a zsírja a tepsibe csepegett. Emellett a bundába belecsempésztem az olajat és így ropogósra sült tőle a panír, nem száradt ki. Természetesen lehet úgy sütni, hogy nincs sütőrács, nyugodtan, pontosan ugyanolyan finom lesz. Ami viszont nagyon fontos: semmiképp ne süssük légkeveréssel, sziklatömbbé fogja szártítani a cupákokat. Minden rántott hús-szerelmesnek, lustának ajánlom kipróbálásra! Miért is állnánk 1 órát a fröcsögő olaj felett, ha ugyanazalatt az idő alatt a csirke magától megsül, mi pedig mást is csinálhatunk? Imádom!