r
Nosalty Logó

Sütőben sült pácolt tengeri halfilé

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Walaky
Sütőben sült pácolt tengeri halfilé
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

521
Kalória
51g
Fehérje
1.7g
Szénhidrátok
33.2g
Zsír
271.8g
Víz
183.3g
Koleszterin
95.6mg
Rost
204mg
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 521 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1564 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1142.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    686 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    271.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 521 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.1 g

Zsír

  • Összesen
    99.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3426.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    2058 mg
  • Nátrium
    982 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    815.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    654 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 1564 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 146 kcal

Elkészítés

  1. A fél citrom levét kifacsarjuk, majd összekeverjük az olajjal. Sóval, borssal, fűszerkeverékkel, köménnyel fűszerezzük, belekeverjük az összezúzott fokhagymát és az őrölt paprikát.
  2. A megmosott, darabolt halszeleteket enyhén megsózzuk (vigyázni kell vele, mert a fűszerkeverékben is van só), majd megforgatjuk őket a pácban (mindegyiket, mindenhol érje), és alufóliával lefedve 2-4 órán át érleljük a hűtőben. Az sem baj, ha előző este bepácoljuk.
  3. Ezután a halszeleteket jénai tálba -melyet bekentünk a pácból vett kevés olajjal- rendezzük (lehet bármilyen hőálló tál, tepsi, amelyben kényelmesen elfér) szépen egymás mellé, ráöntjük a páclevet, fóliával letakarjuk, és 150 fokon, alsó-felső sütéssel, 30-45 percig puhára sütjük.
  4. Miután megpuhultak a halszeletek, levesszük a fóliát, és légkeveréssel még kb. 15-30 percig szép ropogósra pirítjuk, közben néhányszor meglocsolgatjuk a keletkező pecsenyelével. Közben a felesleges (halból kifőtt) lé távozik.
  5. Én hagymás, majonézes, tejfölös (ahogyan én készítem) burgonyasalátával tálaltam, de más körettel is lehet, kinek, mi tetszik hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30X20X6

Imádjuk a halat, de csakis a szálkamenteset... bevallom, inkább félkész, fagyasztott termékeket szoktam leginkább vásárolni... amikor ez készült, gondoltam egyet, elindultam halbeszerző körútra, viszont csak ilyet kaptam éppen... lesz, ami lesz alapon hazahoztam, s elkészítettem... nem bántam meg, finom lett... biztosan van ennél finomabb (mivel már étteremben ettünk), de nekünk ízlett...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!