Sült zöldséges-krémsajtos tészta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Redy
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
829
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
3313
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
143
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.1 g
Zsír
-
Összesen 27.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 954.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 253 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 155 mg
-
Foszfor 384 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 122.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 326.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 415 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 496 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2461 micro
Összesen
829
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96.6 g
Zsír
-
Összesen 110.3 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3819.8 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 324 mg
-
Kálcium 1012 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 618 mg
-
Foszfor 1535 mg
-
Nátrium 273 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 490.8 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 67 mg
VÍZ
-
Összesen 1305.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 500 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 162 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 209 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1659 micro
-
Kolin: 195 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1983 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9842 micro
Összesen
3313
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 165.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 56.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 86 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 425 micro
Összesen
143
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A cukkinit és a padlizsánt fél centis karikákra, a lilahagymát és a fokhagymát vékony karikákra, az édesköményt apró darabokra vágjuk.
- A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük.
- A feldarabolt zöldségeket megszórjuk frissen őrölt borssal, majd az olívaolajjal meglocsolva egy tepsibe tesszük, és 45 percig fólia alatt pároljuk.
- Utána kicsit összekeverjük, és még 15 percig fólia nélkül sütjük.
- A sütőből kivéve egy magas falú serpenyőbe átkanalazzuk, hozzákeverjük a krémsajtot, a tejfölt, és megszórjuk a rozmaringgal. Most sózzuk csak meg, és teszünk rá még borsot ízlés szerint.
- Kicsit összemelegítjük a sajtos-zöldséges szószt, aztán a kifőtt tésztával összekeverjük, tetejét metélőhagymával díszítjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 115
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 17317
- Feltöltés dátuma: 2010. február 25.
Ajánló
Könnyű, vegetáriánus vacsoraétel. Bármilyen tésztával jó, én fusillivel készítettem.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Redy
66 recept
Ezen recept eredetije "Stahl Judit konyhájából" származik, és ott igen találóan "Vega-álom"-nak is nevezik. Bár én nem vagyok vegetáriánus, de ha egy igazi, csupa zöldséges tésztára vágyom, mindig ezt készítem el, mert csodálatos ízvilág rejlik ezekben a sült zöldségekben (én személy szerint rajongok az édesköményért!), aztán ez még fokozódik a krémsajttal és a rozmaringgal!