r
Nosalty Logó

Sült tejberizs eperöntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SPAR
Sült tejberizs eperöntettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 774 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3097 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    961.1 g
  • Cink
    99 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    80 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    45 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 774 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.5 g

Zsír

  • Összesen
    84.2 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    542 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3844.4 g
  • Cink
    396 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    1355 mg
  • Vas
    320 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    951 mg
  • Nátrium
    537 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    466.3 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    617.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    499 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    40 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    181 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1097 micro
  • Kolin:
    364 mg
  • Retinol - A vitamin:
    484 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    560 micro
Összesen 3097 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat egy lábosban felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a rizst, és üvegesre pirítjuk. Hozzáadunk egy csipet sót, majd ezután fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet: először annyit, hogy ellepje, majd ha főzés közben beszívta a rizs a tejet, akkor pótoljuk. Addig folytatjuk, amíg a rizs készre nem fő, és jó szaftos nem lesz a tejberizs. A végén hozzákeverünk 2 ek. kristálycukrot, hogy megfelelően édes legyen. Végül pedig belemorzsoljuk a túrót is.
  2. A maradék 150 ml tejet felforrósítjuk (forralni nem kell). A két tojássárgáját simára keverjük a keményítővel és a vaníliás cukrokkal, majd folyamatos keverés mellett, apránként hozzáadjuk a tejet, és simára keverjük. Az egészet a rizshez adjuk, elkeverjük benne, majd kivajazott, hőálló tálba öntjük. 190 fokos sütőben 12-15 percig sütjük, amíg a teteje meg nem pirul.
  3. Az eperöntethez a gyümölcsöt apróra vágjuk, majd egy kisebb edénybe tesszük. Hozzáadjuk a cukrot, és közepes lángon addig főzzük, amíg levet nem ereszt, majd botmixerrel pürésítjük. A sült tejberizst az eperöntettel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 142
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7131
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazi tavaszi finomság: ínycsiklandó tejberizs eperöntettel megbolondítva.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...