Sült pulykacomb vele sült zöldségekkel és gravyvel
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
szépróza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
A comb elkészítése
-
320g pulykacomb382 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
102g sárgarépa37 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
17g napraforgó olaj150 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
A gravy elkészítése
-
20g alaplé1 kcal
Összesen
658
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
A comb elkészítése
-
1600g pulykacomb1912 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
510g sárgarépa186 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
11g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
A gravy elkészítése
-
100g alaplé7 kcal
Összesen
3293
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
A comb elkészítése
-
50.6g pulykacomb60 kcal
-
10.7g vöröshagyma4 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
16.1g sárgarépa6 kcal
-
15.8g burgonya9 kcal
-
2.7g napraforgó olaj24 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
A gravy elkészítése
-
3.2g alaplé0 kcal
Összesen
104
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 55.2 g
Zsír
-
Összesen 35.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 189 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2033.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 568 mg
-
Nátrium 1183 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 389.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 761 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 3156 micro
-
β-karotin 7523 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 242 micro
Összesen
658
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 275.8 g
Zsír
-
Összesen 176.1 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 56 g
-
Koleszterin 943 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10166.4 g
-
Cink 44 mg
-
Szelén 356 mg
-
Kálcium 524 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 455 mg
-
Foszfor 2838 mg
-
Nátrium 5917 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 143.3 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1948.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3803 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 129 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 48 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 335 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 15782 micro
-
β-karotin 37613 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5 micro
-
Lut-zea 1211 micro
Összesen
3293
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 321.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 187 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 499 micro
-
β-karotin 1189 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
104
kcal
Hozzávalók
A comb elkészítése
-
2 nagy db vöröshagyma
-
6 gerezd fokhagyma
-
3 nagy db sárgarépa
-
50 dkg burgonya
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 ek só
-
bors ízlés szerint
-
2 teáskanál rozmaring (természetesen friss zöldfűszerekkel is készíthetjük, és szabadon variálhatjuk őket)
-
2 teáskanál petrezselyem
-
1 teáskanál kakukkfű
A gravy elkészítése
Elkészítés
A comb elkészítése
- A burgonyát és a répát megmossuk. A burgonyát egészben, a répát (pucolás nélkül) 5-8 centis darabokra vágva egy tepsibe szórjuk.
- A megtisztított vöröshagymákat 6-8 gerezdre vágjuk, azt is a tepsibe szórjuk.
- A fokhagymagerezdeken rajta hagyjuk az utolsó héját, egy lapos késsel roppantunk egyet rajtuk, majd szintén a tepsibe szórjuk.
- A babérleveleket a tepsibe tesszük.
- Az olajba belekeverjük a sót, borsot és a zöldfűszereket, majd jó alaposan bekenjük vele a combok mindkét oldalát. (Mivel nálam a felsőcomb filé volt, belül, a csont helyén is bekentem.)
- A combokat a zöldségekre helyezzük, a maradék fűszeres olajjal a kiálló zöldségvégeket is megkenjük.
- A húst előmelegített sütőbe toljuk. Sütés közben párszor kenegessük a szafttal, illetve az sem árt, ha egyszer átkeverjük a zöldségeket. Akkor van kész, ha a legvastagabb résznél csontig beszúrt kés nyomán tiszta húslé folyik ki.
- Tálalás előtt legalább 10 percet pihentessük a combokat. Addig elkészítjük a gravyt.
A gravy elkészítése
- A leszűrt szaftot főzzük fel az alaplével (Marmitte-tal), és tálaljuk a húshoz.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 237
- Tegnapi nézettség: 60
- 7 napos nézettség: 326
- Össznézettség: 123534
- Feltöltés dátuma: 2015. február 07.
Ajánló
A köret már meg is van hozzá - de nagyszerű még krumplipürével (mashed potatoe), illetve az itt elmaradhatatlan párolt borsóval. Italként egy pint angol sör (ale) illik hozzá. Magyarországon a London Pride kapható.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
szépróza
96 recept
Itt Angliában nagy divatja van az egyben sült (roasted) húsoknak, és az utóbbi időben nagyon rákaptunk. Egyszerű, gyorsan előkészíthető, finom - és a végtelenségig variálható. Ajánlom mindenkinek, aki leszólja az angol konyhát. A Marmitte az élesztőkrém, itt szinte mindenbe teszik. Az íze nagyon fura, de gravybe tökéletesen illik.