r
Nosalty Logó

Sült pulykacomb vele sült zöldségekkel és gravyvel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
szépróza
Sült pulykacomb vele sült zöldségekkel és gravyvel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A comb elkészítése

A gravy elkészítése

  • 1 dl alaplé (ha van esetleg otthon Marmitte-unk, akkor abból egy tk)
658
Kalória
55.2g
Fehérje
28.7g
Szénhidrátok
35.2g
Zsír
389.7g
Víz
188.6g
Koleszterin
5.2g
Rost
7.6g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A comb elkészítése

A gravy elkészítése

Összesen 658 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A comb elkészítése

A gravy elkészítése

Összesen 3293 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A comb elkészítése

A gravy elkészítése

Összesen 104 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    55.2 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2033.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    568 mg
  • Nátrium
    1183 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    389.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    761 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    3156 micro
  • β-karotin
    7523 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 658 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    275.8 g

Zsír

  • Összesen
    176.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    943 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10166.4 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    356 mg
  • Kálcium
    524 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    455 mg
  • Foszfor
    2838 mg
  • Nátrium
    5917 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1948.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3803 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    15782 micro
  • β-karotin
    37613 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    1211 micro
Összesen 3293 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    499 micro
  • β-karotin
    1189 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 104 kcal

Elkészítés

A comb elkészítése

  1. A burgonyát és a répát megmossuk. A burgonyát egészben, a répát (pucolás nélkül) 5-8 centis darabokra vágva egy tepsibe szórjuk.
  2. A megtisztított vöröshagymákat 6-8 gerezdre vágjuk, azt is a tepsibe szórjuk.
  3. A fokhagymagerezdeken rajta hagyjuk az utolsó héját, egy lapos késsel roppantunk egyet rajtuk, majd szintén a tepsibe szórjuk.
  4. A babérleveleket a tepsibe tesszük.
  5. Az olajba belekeverjük a sót, borsot és a zöldfűszereket, majd jó alaposan bekenjük vele a combok mindkét oldalát. (Mivel nálam a felsőcomb filé volt, belül, a csont helyén is bekentem.)
  6. A combokat a zöldségekre helyezzük, a maradék fűszeres olajjal a kiálló zöldségvégeket is megkenjük.
  7. A húst előmelegített sütőbe toljuk. Sütés közben párszor kenegessük a szafttal, illetve az sem árt, ha egyszer átkeverjük a zöldségeket. Akkor van kész, ha a legvastagabb résznél csontig beszúrt kés nyomán tiszta húslé folyik ki.
  8. Tálalás előtt legalább 10 percet pihentessük a combokat. Addig elkészítjük a gravyt.

A gravy elkészítése

  1. A leszűrt szaftot főzzük fel az alaplével (Marmitte-tal), és tálaljuk a húshoz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Itt Angliában nagy divatja van az egyben sült (roasted) húsoknak, és az utóbbi időben nagyon rákaptunk. Egyszerű, gyorsan előkészíthető, finom - és a végtelenségig variálható. Ajánlom mindenkinek, aki leszólja az angol konyhát.  A Marmitte az élesztőkrém, itt szinte mindenbe teszik. Az íze nagyon fura, de gravybe tökéletesen illik.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!