r
Nosalty Logó

Sült pulykacomb vele sült zöldségekkel és gravyvel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
szépróza
Sült pulykacomb vele sült zöldségekkel és gravyvel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A comb elkészítése

A gravy elkészítése

Összesen 658 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A comb elkészítése

A gravy elkészítése

Összesen 3293 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A comb elkészítése

A gravy elkészítése

Összesen 104 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    55.2 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2033.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    568 mg
  • Nátrium
    1183 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    389.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    761 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    3156 micro
  • β-karotin
    7523 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 658 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    275.8 g

Zsír

  • Összesen
    176.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    943 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10166.4 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    356 mg
  • Kálcium
    524 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    455 mg
  • Foszfor
    2838 mg
  • Nátrium
    5917 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1948.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3803 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    15782 micro
  • β-karotin
    37613 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    1211 micro
Összesen 3293 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    499 micro
  • β-karotin
    1189 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

A comb elkészítése

A gravy elkészítése

  • 1 dl alaplé (ha van esetleg otthon Marmitte-unk, akkor abból egy tk)

Elkészítés

A comb elkészítése

  1. A burgonyát és a répát megmossuk. A burgonyát egészben, a répát (pucolás nélkül) 5-8 centis darabokra vágva egy tepsibe szórjuk.
  2. A megtisztított vöröshagymákat 6-8 gerezdre vágjuk, azt is a tepsibe szórjuk.
  3. A fokhagymagerezdeken rajta hagyjuk az utolsó héját, egy lapos késsel roppantunk egyet rajtuk, majd szintén a tepsibe szórjuk.
  4. A babérleveleket a tepsibe tesszük.
  5. Az olajba belekeverjük a sót, borsot és a zöldfűszereket, majd jó alaposan bekenjük vele a combok mindkét oldalát. (Mivel nálam a felsőcomb filé volt, belül, a csont helyén is bekentem.)
  6. A combokat a zöldségekre helyezzük, a maradék fűszeres olajjal a kiálló zöldségvégeket is megkenjük.
  7. A húst előmelegített sütőbe toljuk. Sütés közben párszor kenegessük a szafttal, illetve az sem árt, ha egyszer átkeverjük a zöldségeket. Akkor van kész, ha a legvastagabb résznél csontig beszúrt kés nyomán tiszta húslé folyik ki.
  8. Tálalás előtt legalább 10 percet pihentessük a combokat. Addig elkészítjük a gravyt.

A gravy elkészítése

  1. A leszűrt szaftot főzzük fel az alaplével (Marmitte-tal), és tálaljuk a húshoz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 235
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 62
  • Össznézettség: 122701
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 07.

Ajánló

A köret már meg is van hozzá - de nagyszerű még krumplipürével (mashed potatoe), illetve az itt elmaradhatatlan párolt borsóval.  Italként egy pint angol sör (ale) illik hozzá. Magyarországon a London Pride kapható. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült pulykacomb vele sült zöldségekkel és gravyvel
szépróza 96 recept

Itt Angliában nagy divatja van az egyben sült (roasted) húsoknak, és az utóbbi időben nagyon rákaptunk. Egyszerű, gyorsan előkészíthető, finom - és a végtelenségig variálható. Ajánlom mindenkinek, aki leszólja az angol konyhát.  A Marmitte az élesztőkrém, itt szinte mindenbe teszik. Az íze nagyon fura, de gravybe tökéletesen illik.

Hozzávalók

A comb elkészítése

A gravy elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...