Sült paprika "buzsdéval"
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
139
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
1600g paprika262 kcal
-
500g paradicsom90 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g ecet1 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
200g víz0 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
Összesen
551
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
67.9g paprika11 kcal
-
21.2g paradicsom4 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g ecet0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
8.5g víz0 kcal
-
0.6g rozmaring1 kcal
Összesen
24
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 241.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 481.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 283 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 195 micro
-
β-karotin 1244 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 3216 micro
-
Lut-zea 1273 micro
Összesen
139
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17 g
Zsír
-
Összesen 20.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 967.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 256 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 204 mg
-
Foszfor 412 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.7 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 1926.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 467 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 1131 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 138 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 222 micro
-
Kolin: 109 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 781 micro
-
β-karotin 4975 micro
-
β-crypt 92 micro
-
Likopin 12865 micro
-
Lut-zea 5091 micro
Összesen
551
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 41.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 81.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 211 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 546 micro
-
Lut-zea 216 micro
Összesen
24
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A paprikákat sütőben megsütjük (nem kell tepsi). Ha lehetséges, olyan paprikákat válasszunk, amiknek megvan a száruk, mert ezeknél fogva tudjuk majd sütés közben forgatni, ugyanis minden oldalukat sötétbarnára kell sütni.
- Amíg készülnek, elkészíthetjük az úgynevezett buzsdét. Ez egy fokhagymás dresszingféleség.
- A fokhagymát lereszeljük, sózzuk. A vízben feloldjuk a cukrot, sót, borsot, és a fokhagymához adjuk, majd végül mehet az olaj.
- A szép barnára sült paprikákat egy tál hideg vízbe dobjuk, és meghámozzuk (könnyen lejön a héj). Kicsit bevágjuk, hogy átjárják az ízek.
- Végül a cikkekre vágott paradicsommal együtt a buzsdéba tesszük a paprikákat.
- Díszíthetjük rozmaringgal, petrezselyemzölddel. Egy-két óra múlva tökéletes, de azonnal is fogyasztható.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 10628
- Feltöltés dátuma: 2010. július 18.
Ajánló
Mi mindig sima vajas vagy májkrémes kenyérrel ettük.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez is egy eleimtől származó étel, és gyermekkorom egyik meghatározó ízélménye. Anyukám sokszor készítette nyáron, isteni. Hát én 4 darabot írtam személyenként, de őszintén szólva én 5-6 előtt soha nem tudom abbahagyni. Igazi fokhagymás ínyencség. És rendkÍvül egyszerű elkészíteni. Lehet előétel, főétel vagy uzsi is.