r
Nosalty Logó

Sült paprika "buzsdéval"

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Sült paprika "buzsdéval"
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

139
Kalória
4.3g
Fehérje
23.2g
Szénhidrátok
5g
Zsír
481.6g
Víz
-
Koleszterin
7.6g
Rost
12.4g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 551 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 24 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    481.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    283 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    195 micro
  • β-karotin
    1244 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    1273 micro
Összesen 139 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    967.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    412 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.7 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    1926.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1131 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    781 micro
  • β-karotin
    4975 micro
  • β-crypt
    92 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    5091 micro
Összesen 551 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    81.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    546 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 24 kcal

Elkészítés

  1. A paprikákat sütőben megsütjük (nem kell tepsi). Ha lehetséges, olyan paprikákat válasszunk, amiknek megvan a száruk, mert ezeknél fogva tudjuk majd sütés közben forgatni, ugyanis minden oldalukat sötétbarnára kell sütni.
  2. Amíg készülnek, elkészíthetjük az úgynevezett buzsdét. Ez egy fokhagymás dresszingféleség.
  3. A fokhagymát lereszeljük, sózzuk. A vízben feloldjuk a cukrot, sót, borsot, és a fokhagymához adjuk, majd végül mehet az olaj.
  4. A szép barnára sült paprikákat egy tál hideg vízbe dobjuk, és meghámozzuk (könnyen lejön a héj). Kicsit bevágjuk, hogy átjárják az ízek.
  5. Végül a cikkekre vágott paradicsommal együtt a buzsdéba tesszük a paprikákat.
  6. Díszíthetjük rozmaringgal, petrezselyemzölddel. Egy-két óra múlva tökéletes, de azonnal is fogyasztható.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez is egy eleimtől származó étel, és gyermekkorom egyik meghatározó ízélménye. Anyukám sokszor készítette nyáron, isteni. Hát én 4 darabot írtam személyenként, de őszintén szólva én 5-6 előtt soha nem tudom abbahagyni. Igazi fokhagymás ínyencség. És rendkÍvül egyszerű elkészíteni. Lehet előétel, főétel vagy uzsi is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Laktató rizssaláta

Ha akad némi maradék rizs a konyhában, ne dobjuk a kukába, inkább készítsünk belőle gazdag, maradékmentő rizssalátát. Az alábbi recept csupán egy javaslat, a salátához bármit ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!