Sült padlizsán paradicsomos bulgurral
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
260g padlizsán62 kcal
-
25g bulgur86 kcal
-
45g fehér hagyma16 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
90g paradicsom16 kcal
-
7 kcal
-
100g görög joghurt103 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
1 kcal
-
10g rukkola3 kcal
Összesen
297
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
520g padlizsán124 kcal
-
50g bulgur171 kcal
-
90g fehér hagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
13 kcal
-
200g görög joghurt206 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
1 kcal
-
20g rukkola5 kcal
Összesen
591
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
47.8g padlizsán11 kcal
-
4.6g bulgur16 kcal
-
8.3g fehér hagyma3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
16.5g paradicsom3 kcal
-
1.5g sűrített paradicsom1 kcal
-
18.4g görög joghurt19 kcal
-
0.7g citromlé0 kcal
-
0.2g borsmentalevél0 kcal
-
1.8g rukkola0 kcal
Összesen
53
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 385.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 183 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.6 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 372.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 93 micro
-
β-karotin 655 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4617 micro
-
Lut-zea 613 micro
Összesen
297
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23 g
Zsír
-
Összesen 18.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 771.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 147 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 198 mg
-
Foszfor 365 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.1 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 744.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 190 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 186 micro
-
β-karotin 1310 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 9234 micro
-
Lut-zea 1225 micro
Összesen
591
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 70.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 68.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 848 micro
-
Lut-zea 113 micro
Összesen
53
kcal
Hozzávalók
-
1 nagy db padlizsán
-
5 dkg bulgur
-
1 közepes db fehér hagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 ek sűrített paradicsom
-
2 dl görög joghurt
-
1 ek citromlé
Elkészítés
- A padlizsánt felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és megöntözzük 2 kanál olívaolajjal. Jól összeforgatjuk.
- Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, elterítjük rajta a padlizsánkockákat, és a 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 percig sütjük. Félretesszük hűlni.
- Egy fedeles serpenyőbe 1-2 kanál olajat öntünk, ebben közepes lángon, gyakran kevergetve az apróra vágott hagymát megpároljuk, karamellizáljuk. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, sózzuk, borsozzuk (ha van, mehet rá citrombors).
- A felkockázott paradicsomot beleöntjük a serpenyőbe, megkeverjük, mehet hozzá a kanálnyi sűrített paradicsom.
- Felöntjük kb. kétszer annyi térfogatú vízzel, mint amennyi a bulgur. Sózzuk meg, fedjük le és kis lángon rotyogtassuk pár percig. Adjuk hozzá a bulgurt, és továbbra is nagyon csendesen, lefedve főzzük, amíg a bulgur beszívja a vizet és megpuhul.
- A joghurtba keverjük bele a citromlevet, mehet bele egy kis reszelt citromhéj is. Sózzuk meg, majd a felaprított mentaleveleket is adjuk hozzá.
- A rukkolaleveleket mossuk meg, szárítsuk le, és ha nagyobbak a levelek, aprítsuk fel.
- Tálalás: két tányéron osszuk el a paradicsomos bulgurt, erre halmozzuk a sült padlizsánkockákat, amit előtte összekevertünk a rukkola levelekkel. Megöntözzük a citromos-mentás joghurttal.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 76
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 3189
- Feltöltés dátuma: 2022. augusztus 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Pogácsa
391 recept
Gyönyörű, friss padlizsánt kaptam, ehhez ismét Ottolenghi "Egyszerűen" című szakácskönyvében kerestem receptet. Tényleg csak keveset változtattam rajta, aszerint, hogy mi volt a hűtőben.