r
Nosalty Logó

Sült padlizsán paradicsomos bulgurral

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Pogácsa
Sült padlizsán paradicsomos bulgurral
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

297
Kalória
11.5g
Fehérje
48.6g
Szénhidrátok
9.1g
Zsír
372.1g
Víz
-
Koleszterin
12.9g
Rost
14.2g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 297 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 591 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 53 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    372.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    93 micro
  • β-karotin
    655 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4617 micro
  • Lut-zea
    613 micro
Összesen 297 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    771.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    744.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    186 micro
  • β-karotin
    1310 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9234 micro
  • Lut-zea
    1225 micro
Összesen 591 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    70.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    68.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    848 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 53 kcal

Elkészítés

  1. A padlizsánt felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és megöntözzük 2 kanál olívaolajjal. Jól összeforgatjuk.
  2. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, elterítjük rajta a padlizsánkockákat, és a 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 percig sütjük. Félretesszük hűlni.
  3. Egy fedeles serpenyőbe 1-2 kanál olajat öntünk, ebben közepes lángon, gyakran kevergetve az apróra vágott hagymát megpároljuk, karamellizáljuk. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, sózzuk, borsozzuk (ha van, mehet rá citrombors).
  4. A felkockázott paradicsomot beleöntjük a serpenyőbe, megkeverjük, mehet hozzá a kanálnyi sűrített paradicsom.
  5. Felöntjük kb. kétszer annyi térfogatú vízzel, mint amennyi a bulgur. Sózzuk meg, fedjük le és kis lángon rotyogtassuk pár percig. Adjuk hozzá a bulgurt, és továbbra is nagyon csendesen, lefedve főzzük, amíg a bulgur beszívja a vizet és megpuhul.
  6. A joghurtba keverjük bele a citromlevet, mehet bele egy kis reszelt citromhéj is. Sózzuk meg, majd a felaprított mentaleveleket is adjuk hozzá.
  7. A rukkolaleveleket mossuk meg, szárítsuk le, és ha nagyobbak a levelek, aprítsuk fel.
  8. Tálalás: két tányéron osszuk el a paradicsomos bulgurt, erre halmozzuk a sült padlizsánkockákat, amit előtte összekevertünk a rukkola levelekkel. Megöntözzük a citromos-mentás joghurttal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Gyönyörű, friss padlizsánt kaptam, ehhez ismét Ottolenghi "Egyszerűen" című szakácskönyvében kerestem receptet. Tényleg csak keveset változtattam rajta, aszerint, hogy mi volt a hűtőben.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Hagyományos babgulyás

Legyen szó csirkepaprikásról, rakott káposztáról, paprikás krumpliról vagy más hagyományos ételről, mind a főzés öröme és a jó ízek jegyében születtek. Ilyen lenne ez a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!