r
Nosalty Logó

Sült oldalas recés, sajtsapkás burgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Olaszné Anci
Sült oldalas recés, sajtsapkás burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Az oldalashoz

A recés burgonyához

Összesen 973 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Az oldalashoz

A recés burgonyához

Összesen 3897 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Az oldalashoz

A recés burgonyához

Összesen 158 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    76 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    922.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    162 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 973 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.8 g

Zsír

  • Összesen
    304 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    622 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3689.5 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    591 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    1677 mg
  • Nátrium
    891 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1267.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    230 mg
  • D vitamin:
    648 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    534 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    525 micro
Összesen 3897 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

Az oldalashoz

A recés burgonyához

Elkészítés

Az oldalashoz

  1. Az oldalast előző nap besózzuk, fűszerezzük
  2. Elkészítéskor tepsibe rakjuk, és köréje osztjuk a hagymákat, zöldpaprikát. Meglocsoljuk az olajjal, egy pohár vizet öntünk alá. Alufóliával betakarjuk, és puhára sütjük, majd fólia nélkül mindkét oldalát megpirítjuk.
  3. A megtisztított, egész burgonyákat evőkanálba tesszük, és addig vagdossuk be, míg a kés a kanál szélén fennakad.
  4. Az oldalast tányérra rakjuk.
  5. A burgonyát a hús helyén sorbarakjuk a vágott felével felfelé. A szaft miatt óvatosan fűszerezzük! Meglocsoljuk az olívaolajjal.
  6. Fólia alatt puhára sütjük, majd levesszük a fóliát, egyik felét meghintjük bazsalikommal, a másik felét kis sajtlapocskákkal betakarjuk.
  7. Visszatoljuk a sütőbe, míg a sajt megolvad.
  8. Frissen, forrón tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x22
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3375
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 16.

Ajánló

A recés krumpli rengeteg lehetőséget rejt magában. A recékbe lehet zöldséget, sajtot, füstölt szalonnát,  bacon stb... rakni. Egy jól behűtött sör jól esik utána! (Ezt a párom mondta.)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült oldalas recés, sajtsapkás burgonyával
Olaszné Anci 191 recept

A recés krumpli ötlete egy folyóiratból jött, annak alapján próbáltam ki. Rögtön fel is vettem kedvenc köreteink közé. A pirosra sült oldalassal remekül kiegészítették egymást!

Hozzávalók

Az oldalashoz

A recés burgonyához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...