r
Nosalty Logó

Sült oldalas 7. - fűszerpácban

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Hoprik ferencné
Sült oldalas 7. - fűszerpácban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 860 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3445 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    74.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    764.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 860 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.5 g

Zsír

  • Összesen
    299.1 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    883 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3057.4 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    1531 mg
  • Nátrium
    862 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    808.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1001 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    658 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    525 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    384 micro
Összesen 3445 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst összedaraboljuk, megmossuk, és szárazra törlöljük, besózzok.
  2. A szemesborsot, a köményt mozsárban összetörjük, a többi fűszerhez tesszük. A hagymákat belereszeljük (sajt reszelőn), öntünk rá annyi olajat, hogy jó kenhető legyen.
  3. Ezzel kenjük be a húsokat, és állni hagyjuk a hűtőben egy éjszakát, de legalább egy órát.
  4. Egy tepsibe zsírt teszünk 2-3 kanállal, belerakjuk a húsokat, és pici vizet vagy sört öntünk alá.
  5. Lefedjük alufóliával, és a sütőben előbb 160-170 fokon addig sütjük, míg a csontvégek kezdenek jól kilátszódni.
  6. Ekkor levesszük a fóliát, és 220 fokon pirosra sütjük mindkét oldalt.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 20405
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 14.

Ajánló

Sörrel próbáljátok ki, úgy még finomabb!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült oldalas 7. - fűszerpácban
Hoprik ferencné 55 recept

Melegen is, hidegen is nagyon finom. Magyaros fűszerrel is meg lehet szórni, de én jobban szeretem a magam készített fűszereket. A párom már alig várta, hogy ehesse.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...