Sült kelkáposzta hagymás krumplival
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Timbamami
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
995
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
3983
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 29.7 g
Zsír
-
Összesen 87.5 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 147 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2015 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 629 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 496 mg
-
Nátrium 761 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 384.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 402 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 76 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 167 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 189 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 299 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1235 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 162 micro
Összesen
995
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 118.9 g
Zsír
-
Összesen 350.1 g
-
Telített zsírsav 113 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 185 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 586 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8060.1 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 2514 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 400 mg
-
Foszfor 1986 mg
-
Nátrium 3045 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110.3 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 1538 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1610 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 304 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 668 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 756 micro
-
Kolin: 290 mg
-
Retinol - A vitamin: 1198 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4941 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 649 micro
Összesen
3983
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 332.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 126 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 204 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
164
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A kelkáposztát szélső leveleit kidobjuk, majd megmossuk, és karikákra vagy cikkekre vágjuk. Jól megsózzuk minden oldalát úgy, hogy a levelek közé is jusson, és egy olívaolajjal kikent tepsibe helyezzük.
- Mivel marad hely közöttük, így jött az ötlet, hogy ki is használjuk, így meghámozott, karikára vágott krumplit fektetünk a káposzták közé, amit megszórunk karikára vágott vöröshagymával és baconnel.
- Olívaolajba belenyomjuk a fokhagymát, jól elkeverjük, és bekenjük vele a káposzta darabokat és a krumplikat. Majd köménymagot és frissen őrült borsot szórunk az egész tepsire.
- Kb 2 deci vizet öntünk az egész alá, hogy meg tudjanak párolódni a zöldségek. Végül megszórjuk az egészet reszelt sajttal.
- 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük a tepsit, ahol 20 percig alufóliával letakarva sütjük, majd kb. még 25 percet sül fedés nélkül is, hogy jól meg is piruljon.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 112
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 13402
- Feltöltés dátuma: 2014. február 06.
Ajánló
Mi tejföllel szoktuk fogyasztani, azzal a legfinomabb.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Timbamami
10 recept
Ez a tipikus "mi van otthon" recept. Nem volt kedvünk elmenni boltba, így az otthon lévő alapanyagokból próbáltuk kihozni a legtöbbet, és jobb lett, mint gondoltuk!!! Hihetetlen finom étel, nem várt sikere volt! Még a férjem is kétszer szedett, aki előre elkönyvelte, hogy ebből tuti nem fog enni! :)