r
Nosalty Logó

Sült kacsacomb vörösboros-balzsamecetes párolt körtével

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
Sült kacsacomb vörösboros-balzsamecetes párolt körtével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír

kacsa

párolt körte

Összesen 1069 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír

kacsa

párolt körte

Összesen 2136 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír

kacsa

párolt körte

Összesen 174 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    85.7 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    687.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 1069 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.7 g

Zsír

  • Összesen
    171.4 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1374.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    709 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.4 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    687.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 2136 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 174 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

kacsa

párolt körte

Elkészítés

kacsa

  1. A combokat megtisztítjuk, és bőrös oldalán óvatosan bevagdossuk. Sózzuk-borsozzuk mindkét oldalukat, majd egy serpenyőben 2-3 percig sütjük, a bőrös oldallal kezdve.
  2. A megpirult kacsacombokat áthelyezzük egy tepsibe, a rozmaring, fokhagyma, vöröshagyma társaságában, és az egészet leöntjük a serpenyőben visszamaradt zsírral.
  3. Lefedve, 170 fokon 60 percig sütjük úgy, hogy félidőben megfordítjuk a combokat. Egy kanál segítségével 15 percenként meglocsoljuk a kisült szafttal.
  4. Közben elkészíthetjük a párolt körtét.
  5. A kacsához használt serpenyőbe szórjuk a cukrot, majd elkezdjük karamellizálni. Felöntjük a balzsamecettel, majd a vörösborral, és 1-2 percig főzzük. Jöhetnek a serpenyőbe a hámozott, szeletekre vágott körték, majd a fűszerek.
  6. Átkeverjük, és fedő alatt, 10-15 percig pároljuk.
  7. A 60 perc leteltével, eltávolítjuk a fóliát a tepsiről, majd további 20-30 percig pirítjuk a kacsát a sütőben. Ne felejtsük el néha meglocsolni a zsírjával!
  8. Ha a kacsa aranybarnára sült és a körte is megpuhult, tálalhatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 6985
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ünnepi fogás, amit akár hétköznap is elkészíthetünk. Omlós rozmaringos kacsa, vörösboros-balzsamecetes párolt körtével.

Hozzávalók

kacsa

párolt körte

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...