r
Nosalty Logó

Sült kacsacomb vörösboros-balzsamecetes párolt körtével

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Sült kacsacomb vörösboros-balzsamecetes párolt körtével
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

kacsa

párolt körte

1069
Kalória
26.4g
Fehérje
40.2g
Szénhidrátok
85.7g
Zsír
343.9g
Víz
164.2g
Koleszterin
7.3g
Rost
24.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír

kacsa

párolt körte

Összesen 1069 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír

kacsa

párolt körte

Összesen 2136 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír

kacsa

párolt körte

Összesen 174 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    85.7 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    687.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    343.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 1069 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.7 g

Zsír

  • Összesen
    171.4 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1374.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    709 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.4 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    687.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 2136 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 174 kcal

Elkészítés

kacsa

  1. A combokat megtisztítjuk, és bőrös oldalán óvatosan bevagdossuk. Sózzuk-borsozzuk mindkét oldalukat, majd egy serpenyőben 2-3 percig sütjük, a bőrös oldallal kezdve.
  2. A megpirult kacsacombokat áthelyezzük egy tepsibe, a rozmaring, fokhagyma, vöröshagyma társaságában, és az egészet leöntjük a serpenyőben visszamaradt zsírral.
  3. Lefedve, 170 fokon 60 percig sütjük úgy, hogy félidőben megfordítjuk a combokat. Egy kanál segítségével 15 percenként meglocsoljuk a kisült szafttal.
  4. Közben elkészíthetjük a párolt körtét.
  5. A kacsához használt serpenyőbe szórjuk a cukrot, majd elkezdjük karamellizálni. Felöntjük a balzsamecettel, majd a vörösborral, és 1-2 percig főzzük. Jöhetnek a serpenyőbe a hámozott, szeletekre vágott körték, majd a fűszerek.
  6. Átkeverjük, és fedő alatt, 10-15 percig pároljuk.
  7. A 60 perc leteltével, eltávolítjuk a fóliát a tepsiről, majd további 20-30 percig pirítjuk a kacsát a sütőben. Ne felejtsük el néha meglocsolni a zsírjával!
  8. Ha a kacsa aranybarnára sült és a körte is megpuhult, tálalhatjuk is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ünnepi fogás, amit akár hétköznap is elkészíthetünk. Omlós rozmaringos kacsa, vörösboros-balzsamecetes párolt körtével.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!