Sült hagymás sonka
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Bruszliné
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
300g sonka414 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
500g burgonya289 kcal
Összesen
769
kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
600g sonka828 kcal
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
1000g burgonya578 kcal
Összesen
1537
kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
30.6g sonka42 kcal
-
18.4g vöröshagyma7 kcal
-
51g burgonya29 kcal
Összesen
78
kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66.5 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3784 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 261 mg
-
Nátrium 3329 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 443.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 86 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
769
kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 133 g
Zsír
-
Összesen 25 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7567.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 165 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 205 mg
-
Foszfor 523 mg
-
Nátrium 6658 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 161.8 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 886.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 172 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 175 micro
-
Kolin: 111 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
1537
kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 386.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 340 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
78
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg sonka
-
4 db vöröshagyma
-
1 kg burgonya
Elkészítés
- A sonkát szeletejük kb fél cm vastagra. Megpucoljuk a hagymát, és felszeljük szintén kb fél cm vastagra.
- Majd egy nagyobb alufólián elkezdjük rétegezni. Hagyma, sonka, hagyma, sonka.(4-6 karika rá 2 sonka).Ezt addig csináljuk, míg el nem fogynak a hozzávalók!
- Jól becsomagoljuk, majd egy másik alifóliába megint, még véletlenül se folyjon ki majd a leve.
- Sütőbe tesszük megsütjük. Félidőben héjas, nyers krumplit teszünk a sütőbe, ami egyszerre megsül a sonkával.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 182
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 16552
- Feltöltés dátuma: 2012. január 21.
Ajánló
A sonka mellé lehet szalonnát is rakni. Nyers házi sonkából a legfinomabb. De bármilyen sonka, szalonna, tarja megfelel erre a célra.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Bruszliné
8 recept
Keresztapám találta ki még nagyon-nagyon régen. Nagyon egyszerű, igazi PARASZT REGGELI!