Sült csirke póréágyon
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
375g csirke548 kcal
-
150g póréhagyma40 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
729
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
1500g csirke2193 kcal
-
600g póréhagyma161 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
56g vaj402 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2920
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
63.7g csirke93 kcal
-
25.5g póréhagyma7 kcal
-
8.5g fehérbor7 kcal
-
2.4g vaj17 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
124
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 48.6 g
Zsír
-
Összesen 50 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 221 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 801.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 410 mg
-
Nátrium 196 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 268.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 255 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 163 mg
-
Retinol - A vitamin: 198 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 682 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1254 micro
Összesen
729
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 194.3 g
Zsír
-
Összesen 199.8 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 885 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3204.7 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 150 mg
-
Kálcium 299 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 299 mg
-
Foszfor 1641 mg
-
Nátrium 783 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.6 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 1075 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1020 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 102 micro
-
K vitamin: 144 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 71 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 234 micro
-
Kolin: 653 mg
-
Retinol - A vitamin: 794 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2728 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5016 micro
Összesen
2920
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 136 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 45.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 116 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 213 micro
Összesen
124
kcal
Hozzávalók
-
3 db póréhagyma
-
2 dl fehérbor
-
4 ek vaj
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
- A póréhagymát felkarikázzuk. 2 evőkanál vajat felolvasztunk egy serpenyőben és ebben kb. 10 perc alatt megfonnyasztjuk a hagymát. Egy tepsiben egyenletesen szétterítjük. Meglocsoljuk a fehérborral.
- A húst alaposan megtisztítjuk, feldaraboljuk, sóval és pirospaprikával bedörzsöljük.A maradék vajat egy serpenyőben felforrósítjuk és a csirkedarabokat pár perc alatt megpirítjuk benne.
- A megpirult húst átszedjük a hagymára és 40-50 perc alatt jó ropogósra megsütjük.
- A hagymakarikákkal tálaljuk.
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 109
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 21650
- Feltöltés dátuma: 2009. március 15.
Ajánló
Rizs illik hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nagyon egyszerű és ízletes étel. Készíthető egész csirkéből, de lehet csak a kedvenc részeket grillezni. Nálunk csirkeszárnyból készült.