r
Nosalty Logó

Sült cápaharcsa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Sült cápaharcsa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Spárga

A hal

Összesen 545 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Spárga

A hal

Összesen 2175 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Spárga

A hal

Összesen 140 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    40.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2005.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    666 mg
  • Nátrium
    1117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    580 micro
Összesen 545 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    160.8 g

Zsír

  • Összesen
    97 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    863 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8020.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    471 mg
  • Foszfor
    2666 mg
  • Nátrium
    4470 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1010.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    531 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    819 mg
  • Retinol - A vitamin:
    437 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1020 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2319 micro
Összesen 2175 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    517.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

Tészta

Spárga

A hal

Elkészítés

Tészta

  1. Egy kevés vizet forralunk. A sáfrányt kisebb csészébe tesszük, és 1 kanálnyi forró vizet öntönk rá. Mire hidegre hűl, kioldja a sáfrány színét.
  2. Késes aprítóba mérjük a lisztet, a tojásokat, a kihűlt sáfrányos vizet, sót, a szép sárga repceolajat, és homogén tésztát gyúrunk belőle.
  3. A tésztát fóliába csomagolva fél óráig hűtőben pihentetjük.
  4. Majd kinyújtjuk, és tagliatelle formára vágjuk.
  5. Bő, lobogó sós vízben 2-3 perc alatt készre főzzük, leszűrjük.

Spárga

  1. Egy kanál vajat forrósítunk egy tapadásmentes serpenyőben, és rátesszük a megtisztított, kb. 5 cm-es darabokra vágott zöld spárgát. Közepes tűzön, lefedve 3 percig pirítjuk.
  2. Ha hajlékony, de még nem teljesen puha, hozzáadjuk a kifőtt tésztát, összekeverjük.
  3. Friss citromhéjat reszelünk rá. Esetleg friss kis mentahajtásokat, vagy felaprított petrezselyemmel megszórhatjuk.

A hal

  1. Egy kanál vajat forrósítunk egy tapadásmentes serpenyőben, és kettesével rátesszük a sózott, borsozott halat, melynek mindkét oldalát 3-3 percig sütjük.
  2. Amikor megfordítjuk, néhány korty fehérbort öntünk alá, amit el is forralunk, mire a hal elkészül.
  3. Tálalásnál citromot facsarunk rá.
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 9601
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült cápaharcsa
Évi néni 1830 recept

Ma tésztás hangulatomban voltam. Egy házi tésztát pillanatok alatt el lehet készíteni, és szerintem nincs nála finomabb. Persze, csak a tésztát el nem adom a családomnak, így gyorsan sütöttem mellé néhány cápaharcsafilét is.

Hozzávalók

Tészta

Spárga

A hal

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...