Sült cápaharcsa
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
Tészta
Spárga
-
75g zöldspárga11 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g menta1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
A hal
Összesen
545
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
Tészta
Spárga
-
300g zöldspárga42 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g menta3 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
A hal
Összesen
2175
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 40.2 g
Zsír
-
Összesen 24.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 216 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2005.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 666 mg
-
Nátrium 1117 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 252.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 205 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 255 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 580 micro
Összesen
545
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 160.8 g
Zsír
-
Összesen 97 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 863 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8020.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 120 mg
-
Kálcium 255 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 471 mg
-
Foszfor 2666 mg
-
Nátrium 4470 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 154.3 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1010.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 531 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 23 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 147 micro
-
K vitamin: 117 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 331 micro
-
Kolin: 819 mg
-
Retinol - A vitamin: 437 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 1020 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2319 micro
Összesen
2175
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 517.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 172 mg
-
Nátrium 288 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 65.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 150 micro
Összesen
140
kcal
Hozzávalók
Tészta
Spárga
-
30 dkg zöldspárga
-
1 ek vaj
-
0.3 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
-
0.5 citromból nyert citromhéj
A hal
Elkészítés
Tészta
- Egy kevés vizet forralunk. A sáfrányt kisebb csészébe tesszük, és 1 kanálnyi forró vizet öntönk rá. Mire hidegre hűl, kioldja a sáfrány színét.
- Késes aprítóba mérjük a lisztet, a tojásokat, a kihűlt sáfrányos vizet, sót, a szép sárga repceolajat, és homogén tésztát gyúrunk belőle.
- A tésztát fóliába csomagolva fél óráig hűtőben pihentetjük.
- Majd kinyújtjuk, és tagliatelle formára vágjuk.
- Bő, lobogó sós vízben 2-3 perc alatt készre főzzük, leszűrjük.
Spárga
- Egy kanál vajat forrósítunk egy tapadásmentes serpenyőben, és rátesszük a megtisztított, kb. 5 cm-es darabokra vágott zöld spárgát. Közepes tűzön, lefedve 3 percig pirítjuk.
- Ha hajlékony, de még nem teljesen puha, hozzáadjuk a kifőtt tésztát, összekeverjük.
- Friss citromhéjat reszelünk rá. Esetleg friss kis mentahajtásokat, vagy felaprított petrezselyemmel megszórhatjuk.
A hal
- Egy kanál vajat forrósítunk egy tapadásmentes serpenyőben, és kettesével rátesszük a sózott, borsozott halat, melynek mindkét oldalát 3-3 percig sütjük.
- Amikor megfordítjuk, néhány korty fehérbort öntünk alá, amit el is forralunk, mire a hal elkészül.
- Tálalásnál citromot facsarunk rá.
- Sütés ideje: 6 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 9601
- Feltöltés dátuma: 2017. május 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Ma tésztás hangulatomban voltam. Egy házi tésztát pillanatok alatt el lehet készíteni, és szerintem nincs nála finomabb. Persze, csak a tésztát el nem adom a családomnak, így gyorsan sütöttem mellé néhány cápaharcsafilét is.