r
Nosalty Logó

Sült almás gombóc

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Sült almás gombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

a tésztához

a töltelékhez

a sziruphoz

Összesen 824 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

a tésztához

a töltelékhez

a sziruphoz

Összesen 4125 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

a tésztához

a töltelékhez

a sziruphoz

Összesen 226 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    612.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.5 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 824 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    180.1 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3064 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    765 mg
  • Nátrium
    1667 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    612.3 g
  • Cukor
    335 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    884.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 4125 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

a tésztához

a töltelékhez

a sziruphoz

Elkészítés

a tésztához

  1. A zsírt vágjuk apróra, és villával morzsoljuk el a lisztben.
  2. Kanalanként locsoljuk rá a vizet, és a villával keverjük el. Ha az ujjunkkal összenyomjuk a tésztát, és egyben marad, akkor jó.
  3. Nyomkodjuk a tésztát egy nagy labdába, mérjük le, és osszuk el öt egyenlő részre.
  4. Nyújtsuk ki egyenként kerekre, két zsírpapír közé téve. Olyan nagy legyen, hogy egy almát be lehessen csomagolni vele.

a töltelékhez

  1. Az almákat pucoljuk meg, a magházát fúrjuk ki.
  2. Rakjunk egy almát, egy kinyújtott tészta közepére, töltsük meg a mazsola meg a dió keverékével, hajtogassuk rá körbe a tésztát, picit nyomkodjuk be a tetejénél. Rakjuk egy tepsibe.
  3. A többi almával ugyanígy járunk el.

a sziruphoz

  1. Egy kis lábasban forraljuk fel a vizet, a cukorral, a sziruppal, a vajjal meg a fahéjjal. Főzzük 2-3 percig.
  2. Öntsük óvatosan a gombócok mellé (én egyet kivettem addig, így több hely volt), forró sütőbe rakjuk az egészet.
  3. Tíz perc elteltével meglocsoljuk a gombócokat a sziruppal, és minden tíz perc után ismételjük, hogy szép pirosra süljenek.
  4. Langyosan tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Tepsi mérete: 33x23x5
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2309
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már az almák sem olyanok, mint régen. Ha veszek 1-2 kilót, az asztalra rakom a gyümölcskosárba, és ha nem esszük meg pár napon belül, már meg is romlanak. Most volt öt szem, és ehhez a recepthez ugyan hatot kellene használni, a tapasztalatom szerint a tészta mindig kevés. Az is lehet, hogy csak az almák túl nagyok. Elég sok pepecselés van ezzel, nem is sütöm minden héten, de néha rászánom magam, mert olyan jól néz ki.

Hozzávalók

a tésztához

a töltelékhez

a sziruphoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...