Süllő karácsonyra
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
molnatbela55
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
a halhoz
-
250g süllő/ fogas137 kcal
-
38g prágai sonka53 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
13g víz0 kcal
a rizshez
-
38g rizs134 kcal
-
25g vadrizs89 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
18 kcal
-
5g halszósz2 kcal
a sugóhoz
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
44g tejföl87 kcal
-
25g füstölt sajt82 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
5g gyömbér4 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
796
kcal
- 13% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
a halhoz
-
1000g süllő/ fogas546 kcal
-
150g prágai sonka210 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
50g víz0 kcal
a rizshez
-
150g rizs537 kcal
-
100g vadrizs357 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
71 kcal
-
20g halszósz7 kcal
a sugóhoz
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
100g füstölt sajt328 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
20g gyömbér16 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
3178
kcal
- 13% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
a halhoz
-
46.1g süllő/ fogas25 kcal
-
6.9g prágai sonka10 kcal
-
2.8g fokhagyma4 kcal
-
0 kcal
-
17 kcal
-
2.3g víz0 kcal
a rizshez
-
6.9g rizs25 kcal
-
4.6g vadrizs16 kcal
-
4.1g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
0.9g halszósz0 kcal
a sugóhoz
-
9.2g főzőtejszín12 kcal
-
8.1g tejföl16 kcal
-
4.6g füstölt sajt15 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.9g gyömbér1 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
146
kcal
- 13% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.5 g
Zsír
-
Összesen 38.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 178 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1516.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 259 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 124 mg
-
Foszfor 555 mg
-
Nátrium 536 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 244.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 178 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 129 micro
-
Kolin: 131 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
796
kcal
- 13% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 201.9 g
Zsír
-
Összesen 153.3 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 713 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6065.4 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 125 mg
-
Kálcium 1036 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 496 mg
-
Foszfor 2221 mg
-
Nátrium 2145 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 244.4 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 979.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 467 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 712 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 518 micro
-
Kolin: 523 mg
-
Retinol - A vitamin: 457 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 103 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 240 micro
Összesen
3178
kcal
- 13% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 279.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
146
kcal
Hozzávalók
a halhoz
-
1 kg süllő/ fogas
-
15 dkg prágai sonka
-
1 fej fokhagyma
-
4 kávéskanál hal fűszerkeverék
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
0.5 dl víz
a rizshez
-
15 dkg rizs
-
10 dkg vadrizs
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 ek napraforgó olaj
-
2 ek halszósz
a sugóhoz
-
200 ml főzőtejszín
-
175 g tejföl
-
10 dkg füstölt sajt
-
1 csipet szerecsendió
-
20 g gyömbér
-
1 csipet fehér bors
Elkészítés
a halhoz
- A halat ujjnyi távolságra felülről, a gerincre merőlegesen bevágjuk a gerincig. A hal hasüregét beszórjuk a fűszerkeverékkel.
- A fokhagymát megtisztítjuk, és hosszanti irányban vékonyra felszeleteljük.
- A sonkát a hal átmérőjének megfelelően eldaraboljuk, és hosszanti irányban középen behasítjuk. Így könnyebben tudjuk a hal gerincéhez odailleszteni. Minden kereszt alakú nyílásba beillesztünk egy szelet sonkát és egy szelet fokhagymát.
- A tepsibe beleöntjük az olajat és a vizet, ezután tesszük bele a halat. A fólia fényes felét megkenjük étolajjal, hogy ne ragadjon rá a halra a fólia, ha sütjük. A tepsit lefedjük a fóliával, és 180 C-os sütőben 30 percig sütjük, majd a fóliát óvatosan eltávolítva néhány percig még sütjük, így kap szép színt.
a rizshez
- Míg a hal sül, a hagymákat megtisztítjuk, felaprítjuk, és az étolajon megsütjük, majd hozzáadjuk a rizst, halszószt és a szükséges vizet. Készre főzzük. Egy alkalmas edénybe rakjuk, hogy kialakítsuk a megfelelő formát.
a sugóhoz
- A sugo elkészítése: A sugo olasz kifejezés, és mártást jelent. Egy edényben összekeverjük a tejszínt és a tejfölt.
- Lereszeljük a füstölt sajtot, a szerecsendiót, a fehérborsot őröljük. A gyömbért egy evőkanál segítségével megtisztítjuk, ezután azt is belereszeljük. Jól összekeverjük, és ha szükséges, még fűszerezzük.
- Az ételt ízlés szerint hidegen vagy melegen tálalhatjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x15x8
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 82
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 43
- Össznézettség: 51664
- Feltöltés dátuma: 2015. december 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
molnatbela55
11 recept
2 évvel ezelőtti karácsonyra kaptam ezt a szép süllőt. A gyerekeimnek készítettem el, de mivel az idősebb szálloda és vendéglátás szakon végzett, így egy ideig gondolkodni kellett, végül ezzel leptem meg őket. Nagyon ízlett nekik.