r
Nosalty Logó

Süllő karácsonyra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
molnatbela55
Süllő karácsonyra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

a halhoz

a rizshez

a sugóhoz

Összesen 796 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

a halhoz

a rizshez

a sugóhoz

Összesen 3178 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

a halhoz

a rizshez

a sugóhoz

Összesen 146 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1516.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    536 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    178 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 796 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    201.9 g

Zsír

  • Összesen
    153.3 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    713 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6065.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1036 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    496 mg
  • Foszfor
    2221 mg
  • Nátrium
    2145 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    979.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    712 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    518 micro
  • Kolin:
    523 mg
  • Retinol - A vitamin:
    457 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 3178 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

a halhoz

  1. A halat ujjnyi távolságra felülről, a gerincre merőlegesen bevágjuk a gerincig. A hal hasüregét beszórjuk a fűszerkeverékkel.
  2. A fokhagymát megtisztítjuk, és hosszanti irányban vékonyra felszeleteljük.
  3. A sonkát a hal átmérőjének megfelelően eldaraboljuk, és hosszanti irányban középen behasítjuk. Így könnyebben tudjuk a hal gerincéhez odailleszteni. Minden kereszt alakú nyílásba beillesztünk egy szelet sonkát és egy szelet fokhagymát.
  4. A tepsibe beleöntjük az olajat és a vizet, ezután tesszük bele a halat. A fólia fényes felét megkenjük étolajjal, hogy ne ragadjon rá a halra a fólia, ha sütjük. A tepsit lefedjük a fóliával, és 180 C-os sütőben 30 percig sütjük, majd a fóliát óvatosan eltávolítva néhány percig még sütjük, így kap szép színt.

a rizshez

  1. Míg a hal sül, a hagymákat megtisztítjuk, felaprítjuk, és az étolajon megsütjük, majd hozzáadjuk a rizst, halszószt és a szükséges vizet. Készre főzzük. Egy alkalmas edénybe rakjuk, hogy kialakítsuk a megfelelő formát.

a sugóhoz

  1. A sugo elkészítése: A sugo olasz kifejezés, és mártást jelent. Egy edényben összekeverjük a tejszínt és a tejfölt.
  2. Lereszeljük a füstölt sajtot, a szerecsendiót, a fehérborsot őröljük. A gyömbért egy evőkanál segítségével megtisztítjuk, ezután azt is belereszeljük. Jól összekeverjük, és ha szükséges, még fűszerezzük.
  3. Az ételt ízlés szerint hidegen vagy melegen tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x15x8
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 51664
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Süllő karácsonyra
molnatbela55 11 recept

2 évvel ezelőtti karácsonyra kaptam ezt a szép süllőt. A gyerekeimnek készítettem el, de mivel az idősebb szálloda és vendéglátás szakon végzett, így egy ideig gondolkodni kellett, végül ezzel leptem meg őket. Nagyon ízlett nekik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...