Steak Diane sült rizspiláffal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kornél
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
A steakhez
-
125g marha hátszín268 kcal
-
2 kcal
-
125g gomba27 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
13g brandy29 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A rizspiláfhoz
-
50g jázmin rizs179 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
25g angolszalonna44 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
950
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
A steakhez
-
500g marha hátszín1070 kcal
-
10g dijoni mustár6 kcal
-
500g gomba107 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
112g salottahagyma73 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
50g brandy116 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A rizspiláfhoz
-
200g jázmin rizs716 kcal
-
200g zöldborsó162 kcal
-
100g angolszalonna176 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
Összesen
3791
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
A steakhez
-
24.5g marha hátszín52 kcal
-
0.5g dijoni mustár0 kcal
-
24.5g gomba5 kcal
-
9.8g főzőtejszín13 kcal
-
5.5g salottahagyma4 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
2.4g brandy6 kcal
-
4.2g olívaolaj37 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A rizspiláfhoz
-
9.8g jázmin rizs35 kcal
-
9.8g zöldborsó8 kcal
-
4.9g angolszalonna9 kcal
-
2.7g tojás3 kcal
-
1.6g olívaolaj14 kcal
Összesen
186
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 42.7 g
Zsír
-
Összesen 57.5 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 160 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1389.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 522 mg
-
Nátrium 602 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 319.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 198 micro
-
Kolin: 188 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 238 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1304 micro
Összesen
950
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 170.7 g
Zsír
-
Összesen 229.9 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 125 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 640 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5556.5 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 214 mg
-
Kálcium 482 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 308 mg
-
Foszfor 2088 mg
-
Nátrium 2407 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 230.7 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1278 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 348 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 100 mg
-
D vitamin: 78 micro
-
K vitamin: 131 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 63 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 794 micro
-
Kolin: 750 mg
-
Retinol - A vitamin: 267 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 950 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5217 micro
Összesen
3791
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 271.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 255 micro
Összesen
186
kcal
Hozzávalók
A steakhez
-
50 dkg marha hátszín
-
1 ek dijoni mustár
-
2 dl főzőtejszín
-
4 db salottahagyma
-
0.5 dl brandy
-
1 dl olívaolaj
-
só ízlés szerint
A rizspiláfhoz
-
20 dkg jázmin rizs
-
20 dkg zöldborsó
-
1 db tojás
-
4 ek olívaolaj
Elkészítés
A steakhez
- A hátszínszeleteket sodrófával kissé nyújtsuk ki (ne klopfoljuk!).
- Sózzuk, borsozzuk, majd egy nagyobb serpenyőben süssük meg a húsokat, ízlés szerint.
- Vegyük ki a szeleteket, majd a visszamaradt zsiradékban pirítsunk felaprított salottahagymát, és a felszeletelt gombát.
- Amikor a gomba megpirult, adjuk hozzá a mustárt, keverjük el, majd flambírozzuk. Végül szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel, és öntsük fel tejszínnel.
- Lassan forraljuk készre a ragut. Mielőtt elkészülünk vele, a hússzeleteket tegyük vissza a raguba, és rövid ideig pároljuk együtt.
- A rizst pároljuk együtt a borsóval, majd amikor már langyosra hűlt, keverjük össze a tojással, ízesítsük. Serpenyőbe tegyünk kevés olajat, majd tegyünk bele sütőformát, abba pedig lapítsuk bele a rizspiláfokat. Mindkét oldalát süssük pirosra, és tálaljuk a hússal együtt azonnal.
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 7143
- Feltöltés dátuma: 2010. november 14.
Ajánló
A rizspiláf helyett adhatunk köretként serpenyős burgonyát is. A félig főtt burgonyákat nagyobb darabokra vágjuk, majd egy serpenyőben kevés zsiradékon aranybarnára pirítjuk őket.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Kornél
167 recept
Gordon Ramsay féle recept. Nemrég elkészítettem, nagyon finom, ízletes vacsora, vagy éppen ebéd. Minden húsevőnek ajánlom. :p