r
Nosalty Logó

Spenóttorta Nusi módra

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spenóttorta Nusi módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 764 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 3816 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 172 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    46.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1347.3 g
  • Cink
    158 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    124 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    472 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    355 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    15 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    73 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    251 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4053 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9184 micro
Összesen 764 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    150.2 g

Zsír

  • Összesen
    233 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1599 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6736.6 g
  • Cink
    791 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    953 mg
  • Vas
    621 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    2047 mg
  • Nátrium
    1597 mg
  • Réz
    31 mg
  • Mangán
    30 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1165.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2362 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    1777 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    76 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    363 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    978 micro
  • Kolin:
    1254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    672 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20265 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45921 micro
Összesen 3816 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.3 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    903 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2047 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk az olívaolajat, a vizet és a sót, majd ruganyos tésztát gyúrunk belőle.
  2. Fóliába csomagoljuk, és egy órát pihentetjük a hűtőben.

A töltelékhez:

  1. Miközben a tészta a hűtőben pihen, elkészítjük a tölteléket. A szalonnát és a vöröshagymát apró darabokra vágjuk, kevés olívaolajon megdinszteljük, majd a kiolvasztott spenótot hozzáadjuk.
  2. Zúzott fokhagymával, sóval, fehérborssal, szerecsendióval ízesítjük, és felöntjük az alaplével. Kb. 5-6 percig magas lángon főzzük, amíg a lé el nem párolog.
  3. Miután a spenótos keverék kihűlt, hozzáadjuk a villával áttört túrót, két darab tojást, tejfölt, és alaposan elkeverjük.
  4. A tésztacipónkból levágunk egy kisebb darabot, majd a nagyobbat vékonyra nyújtjuk, akkorára, hogy a tortaformánkat ki tudjuk bélelni. Célszerű a forma oldalára hajtogatni a tészta szélét, hogy ne csússzon vissza. Ha elkészültünk, beleöntjük a tölteléket, amibe kis vájatokat formázunk, és mindegyikbe ütünk egy-egy tojást. Nem kell ragaszkodni a 6 darabhoz, a tortaforma nagyságától függ, mennyi tojás fér el benne.
  5. A kisebbik darab tésztából vékony körlapot nyújtunk, és befedjük a tortánkat.
  6. Felverünk egy tojást, bekenjük vele a tetejét. 180 C°-os sütőben kb. 50 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 679
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A NoSalty-n találtam a receptet, és fejlesztettem tovább az egész család örömére. 

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...