r
Nosalty Logó

Spenóttorta Nusi módra

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Spenóttorta Nusi módra
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

764
Kalória
30g
Fehérje
53.6g
Szénhidrátok
46.6g
Zsír
233.2g
Víz
319.8g
Koleszterin
3.5g
Rost
3.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 764 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 3816 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 172 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    46.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1347.3 g
  • Cink
    158 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    124 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    233.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    472 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    355 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    15 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    73 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    251 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4053 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9184 micro
Összesen 764 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    150.2 g

Zsír

  • Összesen
    233 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1599 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6736.6 g
  • Cink
    791 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    953 mg
  • Vas
    621 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    2047 mg
  • Nátrium
    1597 mg
  • Réz
    31 mg
  • Mangán
    30 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1165.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2362 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    1777 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    76 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    363 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    978 micro
  • Kolin:
    1254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    672 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20265 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45921 micro
Összesen 3816 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.3 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    903 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2047 micro
Összesen 172 kcal

Elkészítés

A tésztához:

  1. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk az olívaolajat, a vizet és a sót, majd ruganyos tésztát gyúrunk belőle.
  2. Fóliába csomagoljuk, és egy órát pihentetjük a hűtőben.

A töltelékhez:

  1. Miközben a tészta a hűtőben pihen, elkészítjük a tölteléket. A szalonnát és a vöröshagymát apró darabokra vágjuk, kevés olívaolajon megdinszteljük, majd a kiolvasztott spenótot hozzáadjuk.
  2. Zúzott fokhagymával, sóval, fehérborssal, szerecsendióval ízesítjük, és felöntjük az alaplével. Kb. 5-6 percig magas lángon főzzük, amíg a lé el nem párolog.
  3. Miután a spenótos keverék kihűlt, hozzáadjuk a villával áttört túrót, két darab tojást, tejfölt, és alaposan elkeverjük.
  4. A tésztacipónkból levágunk egy kisebb darabot, majd a nagyobbat vékonyra nyújtjuk, akkorára, hogy a tortaformánkat ki tudjuk bélelni. Célszerű a forma oldalára hajtogatni a tészta szélét, hogy ne csússzon vissza. Ha elkészültünk, beleöntjük a tölteléket, amibe kis vájatokat formázunk, és mindegyikbe ütünk egy-egy tojást. Nem kell ragaszkodni a 6 darabhoz, a tortaforma nagyságától függ, mennyi tojás fér el benne.
  5. A kisebbik darab tésztából vékony körlapot nyújtunk, és befedjük a tortánkat.
  6. Felverünk egy tojást, bekenjük vele a tetejét. 180 C°-os sütőben kb. 50 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A NoSalty-n találtam a receptet, és fejlesztettem tovább az egész család örömére. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!