r
Nosalty Logó

Spenótos-lazacos pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
schild
Spenótos-lazacos pite
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

tészta

töltelék

1272
Kalória
54.3g
Fehérje
74.7g
Szénhidrátok
84.5g
Zsír
332.1g
Víz
508.4g
Koleszterin
4.5g
Rost
6.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 1272 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 3821 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 209 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.3 g

Zsír

  • Összesen
    84.5 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    508 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2246.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    633 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    794 mg
  • Nátrium
    602 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    332.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1110 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    431 micro
  • K vitamin:
    248 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    325 mg
  • Retinol - A vitamin:
    794 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    3683 micro
  • β-crypt
    221 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6498 micro
Összesen 1272 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.9 g

Zsír

  • Összesen
    253.6 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1525 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6740.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    262 mg
  • Kálcium
    1900 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    2381 mg
  • Nátrium
    1806 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    996.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3329 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    231 mg
  • D vitamin:
    1292 micro
  • K vitamin:
    744 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    589 micro
  • Kolin:
    974 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2381 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    11049 micro
  • β-crypt
    662 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19493 micro
Összesen 3821 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    608 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1072 micro
Összesen 209 kcal

Elkészítés

tészta

  1. Elkészítjük a pitetésztát. A lisztet, vajat és a vizet alaposan összedolgozzuk, majd 20 perce a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. Amíg a pitetészta pihen, elkészítjük a tölteléket: A póréhagymát és a lazacot sóval, borssal, rozmaringgal fűszerezve egy pici vajon megsütjük. A lazacnak oldalanként kb. 5-10 perc elég. Miközben sül, facsarunk rá egy kis citromlevet. Ha megsült a lazac, villával kis darabokra szaggatjuk, hogy jól el lehessen majd oszlatni a pitében. A spenótot, ha friss, apróra vágjuk, és egy kevés vízzel pár perc alatt lábasban fedő alatt megfonnyasztjuk.
  3. A tojásokat és tejszínt jól összekeverjük, majd ehhez hozzáadjuk a megsült lazacdarabkákat, hagymát, valamint a spenótot. Összekeverjük, és még reszelünk egy kis sajtot bele. Ízlés szerint lehet sózni a szószt. Én nem szoktam.
  4. A hűtőből elővesszük a tésztát, kinyújtjuk, és egy 29 cm-es kerámia piteformába terítjük. Rátöltjük tölteléket, majd csíkra vágott pritaminpaprikával és reszelt sajttal díszítjük.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig - a teteje megpirulásáig - sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Svédországban találkoztam először a sós pitékkel.. azaz a quiche-sel.   Azóta is imádom a pitéket, mert változatosan elkészíthetőek, nagyon finomak, jól porciózhatók, kiváló ebéd munkahelyen, és jól fagyasztható.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Quiche lorraine egyszerűen

A francia szakácskönyvek dugig vannak jobbnál jobb pitékkel, ezek ősanyja pedig nem más, mint a quiche lorraine. Ez az omlós tésztájú, sós töltelékű piték legegyszerűbb verziója, nem ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!