r
Nosalty Logó

Spenótos-lazacos pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
schild
Spenótos-lazacos pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 1272 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 3821 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 209 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.3 g

Zsír

  • Összesen
    84.5 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    508 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2246.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    633 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    794 mg
  • Nátrium
    602 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1110 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    431 micro
  • K vitamin:
    248 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    325 mg
  • Retinol - A vitamin:
    794 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    3683 micro
  • β-crypt
    221 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6498 micro
Összesen 1272 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.9 g

Zsír

  • Összesen
    253.6 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1525 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6740.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    262 mg
  • Kálcium
    1900 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    2381 mg
  • Nátrium
    1806 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    996.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3329 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    231 mg
  • D vitamin:
    1292 micro
  • K vitamin:
    744 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    589 micro
  • Kolin:
    974 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2381 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    11049 micro
  • β-crypt
    662 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19493 micro
Összesen 3821 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    608 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1072 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

Elkészítés

tészta

  1. Elkészítjük a pitetésztát. A lisztet, vajat és a vizet alaposan összedolgozzuk, majd 20 perce a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. Amíg a pitetészta pihen, elkészítjük a tölteléket: A póréhagymát és a lazacot sóval, borssal, rozmaringgal fűszerezve egy pici vajon megsütjük. A lazacnak oldalanként kb. 5-10 perc elég. Miközben sül, facsarunk rá egy kis citromlevet. Ha megsült a lazac, villával kis darabokra szaggatjuk, hogy jól el lehessen majd oszlatni a pitében. A spenótot, ha friss, apróra vágjuk, és egy kevés vízzel pár perc alatt lábasban fedő alatt megfonnyasztjuk.
  3. A tojásokat és tejszínt jól összekeverjük, majd ehhez hozzáadjuk a megsült lazacdarabkákat, hagymát, valamint a spenótot. Összekeverjük, és még reszelünk egy kis sajtot bele. Ízlés szerint lehet sózni a szószt. Én nem szoktam.
  4. A hűtőből elővesszük a tésztát, kinyújtjuk, és egy 29 cm-es kerámia piteformába terítjük. Rátöltjük tölteléket, majd csíkra vágott pritaminpaprikával és reszelt sajttal díszítjük.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig - a teteje megpirulásáig - sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 1775
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
schild 3 recept

Svédországban találkoztam először a sós pitékkel.. azaz a quiche-sel.   Azóta is imádom a pitéket, mert változatosan elkészíthetőek, nagyon finomak, jól porciózhatók, kiváló ebéd munkahelyen, és jól fagyasztható.

Hozzávalók

tészta

töltelék

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...