r
Nosalty Logó

Spenótos lasagne Livee konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Livee
Spenótos lasagne Livee konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 397 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1589 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 212 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    571.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    174 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2042 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4403 micro
Összesen 397 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    73.8 g

Zsír

  • Összesen
    50.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2286.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    607 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    851 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    303.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    915 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    698 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    880 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8167 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17610 micro
Összesen 1589 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1089 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2348 micro
Összesen 212 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mirelit spenótot felengedjük (persze szerencsésebb a nem fagyasztott, szezon idején), leöntjük a levét, vajon megdinszteljük, és fűszerezzük. Hozzákeverjük a ricottához. Igény szerint tejfölt is lehet hozzáadni vagy besamell mártást készíteni, és azt még hozzákeverni.
  2. Forró vízben a tésztalapokat pár másodpercre megfürdetjük.
  3. Jénaiban rétegeket rakunk a tésztából és a spenótos-ricottás cuccból. Tetejére sajtot reszelünk (lehet sima sajt is).
  4. Nem előmelegített sütőben 170 fokon 20-30 percig sütjük, addig, amíg a sajt megpirul.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5815
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Guszta és egészséges.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...