r
Nosalty Logó

Spenótos-kecskesajtos quesadilla

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gonoszka1
Spenótos-kecskesajtos quesadilla
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 669 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1337 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 211 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1674.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    430 mg
  • Nátrium
    755 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    657 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    407 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4274 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9097 micro
Összesen 669 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    80.8 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3348.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    701 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    860 mg
  • Nátrium
    1511 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    295.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1313 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    815 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    515 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    602 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8547 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18194 micro
Összesen 1337 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    529.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1352 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2879 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spenótotleszárazzuk, a fokhagymát és az újhagymát megpucoljuk, és megmossuk.
  2. Egy lábosba teszünk 2 ek olajat, és megpároljuk benne a lereszelt fokhagymát és a felkarikázott újhagymát, majd rátesszük a spenótot, és megfonnyasztjuk. A kecskesajtot lereszeljük, vagy szétmorzsoljuk.
  3. Egy serpenyőt kikenünk olajjal, és amikor már meleg, beleteszünk egy tortilla lapot. Erre rátesszük a spenót felét, majd a sajt felét is elosztjuk rajta. Rögtön befedjük egy másik tortilla lappal, és jól rányomjuk. Megkenjük egy pici olajjal, és rögtön megfordítjuk. Ezt az oldalát is megsütjük (kb. 1 perc).
  4. A másik két tortilla lapot ugyanúgy készítjük el, és tálaljuk.
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3544
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos-kecskesajtos quesadilla
Gonoszka1 428 recept

Én az olajat szilikon ecsettel kenem a serpenyőbe, és megfordítás után a tortilla lapot is a szilikon ecsettel kenem meg. Én nagyon szeretem, mert a spenót és a kecskesajt szerintem nyerő páros.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...