r
Nosalty Logó

Spenótos kaliforniai paprikás penne

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Spenótos kaliforniai paprikás penne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 505 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2022 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 238 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    837.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1280 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1143 micro
Összesen 505 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    80.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3349.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    297 mg
  • Kálcium
    758 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    1290 mg
  • Nátrium
    653 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    356.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    569 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    257 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1239 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    5122 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4571 micro
Összesen 2022 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    604 micro
  • β-crypt
    109 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    539 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tegyük fel főni a tésztához szükséges vizet, adjunk hozzá sót. Amíg felforr a víz és miközben fő a tészta, bőven lesz időnk a zöldségek elkészítéséhez.
  2. Az apróra vágott hagymát és fokhagymagerezdeket olajon pároljuk puhára egy serpenyőben.
  3. Adjuk hozzá a hagymához a csíkokra vágott paprikát, és pároljuk 3-4 percig.
  4. Dobjuk rá a tépkedett (vagy nagyjából felvágott) spenótot, és pároljuk még egy percig. Ha a tészta még nem főtt meg, ekkor le is kapcsolhatjuk a gázt a serpenyő alatt, a spenót hamar összeesik, nem kell túlpárolni.
  5. Ha "üveges csíránk" van, azaz folyadékban van eltéve, a felhasználandó mennyiséget csepegtessük le egy szűrőben.
  6. Adjuk a keverékhez a tépkedett (vagy nagyjából felvágott) bazsalikomot is, majd pedig a csírát. Sózzuk és borsozzuk a zöldségeket.
  7. Ha a tészta kifőtt, szedjük a zöldségkeverékre szűrőlapáttal, így marad rajta kis tésztavíz, ami krémesebbé teszi az eredményt. Közepes lángon forgassuk át a keveréket a serpenyőben, és tálaljuk.
  8. Tálaláskor adhatunk hozzá frissen őrölt borsot, parmezánt vagy mandula-parmezánt.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3687
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 13.

Ajánló

A szójacsírát ma vettem egy bioboltban, még soha nem használtam, de úgy éreztem passzolna a többi ízhez, így hozzáadtam.  Az eredeti receptben nincs benne, biztosan anélkül is finom.  Én parmezán nélkül ettem a tésztát, jó sok borssal, szerintem kerek volt így is. Ha valakit érdekel a mandula parmezán, az elkészítéséről eddmagad.blog-on olvashattok.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Óriási mázlim van a receptekkel mostanában...:) Ismeritek az érzést, amikor egy recept nagyon inspirál, és amikor végre elkészítitek, egyszerűen TÖKÉLETES? Nos, ez történt velem...  Kinéztem valamit, elkészítettem, és most csak ámulok, mert ez a fogás felülmúlta az elképzeléseimet!  Fantasztikusnak tartom, hogy  egy ennyire egyszerű étel ilyen ízbomba lehet! A recept feltöltés is teljesen spontán ötlet volt. Csak bámultam a tányért, teli ezzel a színes, illatozó tésztával, és tudtam, hogy ezt azonnal le kell fotózni... Szerelem első főzésre! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...