Spenótos harcsafilé
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
745
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
1488
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67 g
Zsír
-
Összesen 46.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 208 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2022 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 478 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 769 mg
-
Nátrium 600 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 364.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 604 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 449 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 214 micro
-
Kolin: 195 mg
-
Retinol - A vitamin: 180 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5085 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10984 micro
Összesen
745
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 134 g
Zsír
-
Összesen 92.6 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 416 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4044 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 955 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 275 mg
-
Foszfor 1538 mg
-
Nátrium 1200 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 728.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1209 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 16 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 100 mg
-
D vitamin: 67 micro
-
K vitamin: 897 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 429 micro
-
Kolin: 390 mg
-
Retinol - A vitamin: 361 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 10170 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21967 micro
Összesen
1488
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 311.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 782 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1690 micro
Összesen
114
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A harcsafilét kiolvasztjuk, és törlőkendőn száradni hagyjuk, hogy le locsogjon a vízben.
- A filébe késsel kis lyukakat szúrunk (5-6 db), és ezekbe egyegy kis fokhagymát és rozmaringlevelet dugunk, valamint besózzuk, borsozzuk a halat.
- Még a hal pihen, addig mi forrásban lévő sós vízben 1-2 perc alatt a spenótot puhára főzzük, melyet szűrőben félrerakunk lecsepegni.
- Serpenyőben olívaolajat melegítünk, melybe beledobáljuk a citrom karikákat. A felmelegedett olajba belerakjuk a filéket.
- Közepes lángon mindkét oldalt addig sütjük, míg egy kicsit megpirul (de ha kifehéredik, akkor is késznek tekinthető).
- A kisült halat tányérra szedjük, az előre összekevert túró+tejszín keverékével megkenjük a tetejét kb. 0,5 cm vastagságban.
- A tejszínes túróra ráhalmozzuk a spenótot, és erre reszelt sajtot szórunk. (Ha a spenót túlságosan hideg, akkor mikróval újramelegíteni, hogy megolvadjon a sajtunk.)
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 6706
- Feltöltés dátuma: 2012. február 23.
Ajánló
Feleségem szoptatós kismama, így neki fokhagyma és rozmaring nélkül csináltam.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- babakonyha:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Sokszor sütök kerti rostélyon hasonlóan halat. Harcsafilé+fokhagyma+friss rozmaring+citrom+olíva, mely valami fenségesre sikeredik, ám most télen itt a konyhában fel kellett valahogy dobnom a "megszokott" ételt, mivel itt lehetetlen a rostélyos füstös ízét bele csempészni. Volt itthon túró hal meg citrom, kb. ennyi az ötlet.