r
Nosalty Logó

Spenótos-fetás kosárkák

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Spenótos-fetás kosárkák
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához (22 db)

A töltelékhez

979
Kalória
22.5g
Fehérje
66.3g
Szénhidrátok
70.4g
Zsír
169.9g
Víz
322.1g
Koleszterin
4.1g
Rost
3.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához (22 db)

A töltelékhez

Összesen 979 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához (22 db)

A töltelékhez

Összesen 3911 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához (22 db)

A töltelékhez

Összesen 269 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    70.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    322 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1914.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    917 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    169.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    938 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    403 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    571 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    4392 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9071 micro
Összesen 979 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    89.8 g

Zsír

  • Összesen
    281.4 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    1289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7658.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    1429 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    479 mg
  • Foszfor
    1848 mg
  • Nátrium
    3669 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    679.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3752 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    1611 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    856 micro
  • Kolin:
    1020 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2285 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    17568 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36283 micro
Összesen 3911 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    526.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1208 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2495 micro
Összesen 269 kcal

Elkészítés

A tésztához (22 db)

  1. Az alapja sós omlós tészta, tehát ezt figyelembe véve, hideg alapanyagokkal és gyors mozdulatokkal (ne sokáig érintkezzen a kezünk a tésztával) dolgozzunk, mert lágy, kezelhetetlen lesz a tésztánk.
  2. A liszthez hozzáadjuk a sót, szerecsendiót, elkeverjük. Majd a felkockázott margarint hozzáadjuk, és elmorzsoljuk a liszttel. Annyi hideg vizet adjunk hozzá, hogy könnyedén gyúrható tésztát kapjunk (nekem nem kellett hozzátennem).
  3. Kinyújtjuk a tésztát kb. 2-3 mm vastagságúra, és a kosárka formák tetejével kivágunk köröket, és ezzel béleljük ki a kosárkákat egyenként. Nekem 7 cm átmérőjű formával készült 21-22 db kosárka.
  4. A tészta alját villával szurkáljuk meg, hogy sütés közben ne púposodjon fel. 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
  5. Ezalatt a spenótot 1 percre forrásban lévő (sós) vízbe dobjuk, szűrővel kivesszük, lecsepegtetjük. Kinyomkodjuk, és apróra felvágjuk.
  6. A tojássárgákat elkeverjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  7. A fetátt felkockázzuk.
  8. 10 perc elősütés után kivesszük a kosárkákat a sütőből, a kosárkákba tesszük a fetakockákat, majd rápúpozzuk a spenótos masszát. 10 percre újra a sütőbe helyezzük, ismét kivesszük, megszórjuk fenyőmaggal. Kb. 5 percig sütjük még, akkor lesz jó, ha a fenyőmag már kicsit megpirul a tetején.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A spenót az egyik jellemző tavaszváró zöldség. Gyönyőrű, élénk színe miatt látványos dolgokat tudunk belőle alkotni. Ez a sós desszert is az online receptverseny húsvét témájú darabja, melyhez az alapötletet az egyik Ráma recepteskönyvből merítettem.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!