Spenót vaníliapudinggal- tej-és lisztmentesen
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
90
kcal
- 2% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
359
kcal
- 2% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
70.2g spenót12 kcal
-
14g cukor54 kcal
-
15.8g vaníliás pudingpor60 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
126
kcal
- 2% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 115.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 169 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 174 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2025 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4391 micro
Összesen
90
kcal
- 2% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 0.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 463 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.3 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 135.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 675 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 695 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 279 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8101 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17565 micro
Összesen
359
kcal
- 2% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 162.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.3 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 237 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 244 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2843 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6163 micro
Összesen
126
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg spenót
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A spenótót megtisztítjuk, forró sós vízben, lassú tűzön kb. 10 percig főzzük.
- Ha megfőtt, a vízből kivesszük, feldaraboljuk.
- A pudingport 4-5 evőkanálnyi főzőlével és kb. ugyanennyi cukorral simára keverjük.
- A feldarabolt spenótót kb. 2 dl főzőlébe visszatesszük, és a simára kavart pudingporral besűrítjük.
- Egy perc gyakori kevergetés után, ha kellőképpen besűrűsödőtt, a spenótunk készen is van- ízlés szerint még cukrot szórhatunk a tetejére.
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 11729
- Feltöltés dátuma: 2010. május 19.
Ajánló
A spenótót a piacon frissen nagyobb tételben - kb. 0,5 kg - szoktam vásárolni. Forró vízben megfőzőm, feldarabolom és csak a szükséges mennyiséget készítem el, a maradék megy a mélyhűtőbe, a főzőlevet is külön kis tartókban lefagyasztom. Így lesz néhány adag félkész spenót, ami a zűrősebb napokon nagy segítség lehet. A cukorral vigyázzunk, kóstolás után ízesítsük, mert a puding is édes.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Tejallergiánk miatt a tejes spenót nekünk nem jó, a gyakran használt növényi tejszínünk pedig ennél az ételnél valahogy nem vált be. Már szinte kizártam a spenótót a lehetséges ételeinkből, mikor egy hasonló sorsú anyukától hallottam ezt a verziót. Kipróbáltam, ízlett a családnak, azóta így készül nálunk a spenót.