Spenót tojásvirággal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
191
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
381
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 983.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 239 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 133 mg
-
Foszfor 209 mg
-
Nátrium 374 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 171.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 753 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 696 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 305 micro
-
Kolin: 175 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8102 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17825 micro
Összesen
191
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1966.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 477 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 266 mg
-
Foszfor 419 mg
-
Nátrium 747 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 343.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1506 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 1392 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 610 micro
-
Kolin: 349 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16203 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35651 micro
Összesen
381
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 294.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 112 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 226 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 209 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2429 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5345 micro
Összesen
57
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az apróravágott spenótot kevés olajon megdinszteljük, fonnyasztjuk.
- Aprított fokhagymát adunk hozzá, majd megsózzuk, borsozzuk.
- A zabpelyhet tejbe áztatjuk (lehet zsemlével is).
- Ha fagyasztott natúr pürével dolgozunk, akkor kevés tejjel és a fűszerekkel összefőzzük.
- A turmixgépben a beáztatott zabpehellyel összedolgozzuk, utánafűszerezhetjük.
- Fém mini kosárka formát (6 cm) kikenjük olajjal, belehelyezzük a sonkát, és beleütünk egy tojást.
- Sütőben addig sütjük, amíg megdermed a tojás.
- A spenótfőzelékbe helyezzük a kisült tojásvirágokat.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 12481
- Feltöltés dátuma: 2012. április 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Én azok közé tartozom, akik imádják a spenótot, de utálják a sóskát. Gyerekkoromból emlékszem, így csoportosítottuk egymást. Vagy az egyiket szerettük vagy a másikat. Anyukám fincsi spenótfőzelékét módosítottam egy kicsit fittebbre.