r
Nosalty Logó

Spárgás-zöldborsós pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Spárgás-zöldborsós pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 375 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2239 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    700.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    728 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1366 micro
Összesen 375 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.1 g

Zsír

  • Összesen
    147.5 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    733 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4205.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    1249 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    1177 mg
  • Nátrium
    1503 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    834.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    915 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    423 micro
  • Kolin:
    575 mg
  • Retinol - A vitamin:
    735 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    4369 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8198 micro
Összesen 2239 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    515 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A piteformát kenjük ki vajjal, helyezzük bele a leveles tésztát, majd tegyük be a hűtőbe, ameddig elkészítjük a tölteléket.
  2. A spárgát hajlítsuk meg, törjük le a fás részt, majd daraboljuk fel.
  3. Ezután tegyük egy edénybe, adjuk hozzá a zöldborsót, öntsük fel annyi vízzel hogy ellepje, szórjuk meg egy csipet sóval, majd pár perc alatt főzzük roppanósra.
  4. Amikor a spárga és a zöldborsó roppanósra főt, szűrjük le, és hűtsük ki.
  5. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel.
  6. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a felszeletelt vöröshagymát, szórjuk meg egy csipet sóval, és pároljuk üvegesre. Ezután hűtsük ki.
  7. A tojásokat üssük bele egy tálba, adjuk hozzá a főzőtejszínt, a tejet, az apróra vágott petrezselyemzöldet, az ételízesítőt, a csipetnyi szerecsendiót, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük alaposan össze.
  8. Ezután adjuk hozzá a reszelt sajtot, és szintén keverjük össze.
  9. Vegyük ki a hűtőből a piteformát, majd terítsük el a tésztán az üvegesre párolt vöröshagymát.
  10. Ezután pakoljuk rá az előfőzött spárgát és zöldborsót, majd öntsük fel a fűszeres tejszínes-tojásos keverékkel.
  11. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 45 perc alatt süssük készre.
  12. A sütőből kivéve a formában hagyjuk hűlni.
  13. Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a pitét, majd úgy kínáljuk. A kívül ropogós leveles tészta, és a jó szaftos töltelék remekül összeillik.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 377
  • Feltöltés dátuma: 2024. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel a leveles tésztával semmi tennivaló nincs, a spárgának és a zöldborsónak pedig pár perc előfőzés elegendő, a vöröshagyma is rövid idő alatt üvegesre párolódik, a többi hozzávalót csak össze kell keverni, így bő egy óra alatt el is készül a pite, és már tálalhatjuk is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...