Spárgás-zöldborsós pite
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
46g leveles tészta170 kcal
-
83g fehér spárga12 kcal
-
17g zöldborsó14 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
33g főzőtejszín44 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
17g tej9 kcal
-
17g sajt59 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
24 kcal
Összesen
375
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
275g leveles tészta1020 kcal
-
500g fehér spárga70 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
100g tej56 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
2239
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
17.3g leveles tészta64 kcal
-
31.4g fehér spárga4 kcal
-
6.3g zöldborsó5 kcal
-
5.7g vöröshagyma2 kcal
-
10.4g tojás13 kcal
-
12.6g főzőtejszín16 kcal
-
2.8g petrezselyem1 kcal
-
6.3g tej4 kcal
-
6.3g sajt22 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
9 kcal
Összesen
140
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.9 g
Zsír
-
Összesen 24.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 700.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 208 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 196 mg
-
Nátrium 250 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 139.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 184 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 153 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 728 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1366 micro
Összesen
375
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83.1 g
Zsír
-
Összesen 147.5 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 733 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4205.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 1249 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 174 mg
-
Foszfor 1177 mg
-
Nátrium 1503 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 149 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 834.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1102 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 127 mg
-
D vitamin: 144 micro
-
K vitamin: 915 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 423 micro
-
Kolin: 575 mg
-
Retinol - A vitamin: 735 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 4369 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8198 micro
Összesen
2239
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 264.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 275 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 515 micro
Összesen
140
kcal
Hozzávalók
-
1 csomag leveles tészta
-
1 csomag fehér spárga
-
10 dkg zöldborsó
-
1 db vöröshagyma
-
3 db tojás
-
2 dl főzőtejszín
-
1 csokor petrezselyem
-
1 dl tej
-
10 dkg sajt
-
só ízlés szerint
-
1 teáskanál ételízesítő
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
1 késhegynyi szerecsendió
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A piteformát kenjük ki vajjal, helyezzük bele a leveles tésztát, majd tegyük be a hűtőbe, ameddig elkészítjük a tölteléket.
- A spárgát hajlítsuk meg, törjük le a fás részt, majd daraboljuk fel.
- Ezután tegyük egy edénybe, adjuk hozzá a zöldborsót, öntsük fel annyi vízzel hogy ellepje, szórjuk meg egy csipet sóval, majd pár perc alatt főzzük roppanósra.
- Amikor a spárga és a zöldborsó roppanósra főt, szűrjük le, és hűtsük ki.
- A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel.
- Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a felszeletelt vöröshagymát, szórjuk meg egy csipet sóval, és pároljuk üvegesre. Ezután hűtsük ki.
- A tojásokat üssük bele egy tálba, adjuk hozzá a főzőtejszínt, a tejet, az apróra vágott petrezselyemzöldet, az ételízesítőt, a csipetnyi szerecsendiót, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük alaposan össze.
- Ezután adjuk hozzá a reszelt sajtot, és szintén keverjük össze.
- Vegyük ki a hűtőből a piteformát, majd terítsük el a tésztán az üvegesre párolt vöröshagymát.
- Ezután pakoljuk rá az előfőzött spárgát és zöldborsót, majd öntsük fel a fűszeres tejszínes-tojásos keverékkel.
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 45 perc alatt süssük készre.
- A sütőből kivéve a formában hagyjuk hűlni.
- Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a pitét, majd úgy kínáljuk. A kívül ropogós leveles tészta, és a jó szaftos töltelék remekül összeillik.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 374
- Feltöltés dátuma: 2024. április 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
384 recept
Mivel a leveles tésztával semmi tennivaló nincs, a spárgának és a zöldborsónak pedig pár perc előfőzés elegendő, a vöröshagyma is rövid idő alatt üvegesre párolódik, a többi hozzávalót csak össze kell keverni, így bő egy óra alatt el is készül a pite, és már tálalhatjuk is.