r
Nosalty Logó

Spárgás-kukoricás sertésszűz rizzsel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mesél a konyha
Spárgás-kukoricás sertésszűz rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 886 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3541 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1610.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    864 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    447.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    758 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1083 micro
Összesen 886 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.1 g

Zsír

  • Összesen
    114.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6442.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    2106 mg
  • Nátrium
    3454 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    449.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1790.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    258 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1461 micro
  • Kolin:
    517 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    3033 micro
  • β-crypt
    291 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4331 micro
Összesen 3541 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szűzérmét lehártyázzuk, csíkokra vágjuk, megsózzuk, és kevés olajon kb. 7-8 perc alatt fehéredésig sütjük. Ezután hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricakonzervet, és a sós vízben előre megfőzött, kb 3-4 centis darabokra vágott zöldspárgát, majd hozzákeverjük a mascarpone-t - kis vizet is önthetünk alá, ha sűrűnek találjuk. Amikor összeforrtak a hozzávalók, megízesítjük apróra vágott korianderrel.
  2. A párolt rizshez kevés olajon kicsit megforgatjuk a jázminrizst, megsózzuk, majd 1.7x annyi vízzel felöntjük. Megvárjuk, amíg felforr, majd levesszük a legkisebb fokozatra a hőforrást, és lefedve 15 perc alatt készre pároljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 745
  • Feltöltés dátuma: 2019. július 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spárgás-kukoricás sertésszűz rizzsel
Mesél a konyha 21 recept

Volt otthon spárga, szűzérme, kukorica, egy kis koriander és 2 üres gyomor. Mihez lehet ilyenkor kezdeni? :) Szeretem az ilyen egyszerű, mégis laktató, de nem túl nehéz ételeket.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...