Spárgás csicserilepény
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
A lepényhez
Összesen
126
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
A lepényhez
-
100g csicseriborsóliszt387 kcal
-
250g víz0 kcal
-
4g só0 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
500g zöldspárga70 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
30g újhagyma zöldje8 kcal
Összesen
755
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
A lepényhez
-
10.6g csicseriborsóliszt41 kcal
-
26.6g víz0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
3.4g olívaolaj30 kcal
-
53.1g zöldspárga7 kcal
-
2.1g citromlé0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
3.2g újhagyma zöldje1 kcal
Összesen
79
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 690.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 531 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 105.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 394 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 461 micro
Összesen
126
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 30.6 g
Zsír
-
Összesen 39.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4141.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 175 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 227 mg
-
Foszfor 512 mg
-
Nátrium 3188 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 632.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 199 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 227 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 635 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 2365 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2764 micro
Összesen
755
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 440.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 339 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 67.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 251 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 294 micro
Összesen
79
kcal
Hozzávalók
A lepényhez
-
100 g csicseriborsóliszt
-
1 kk só
-
1 kk majoranna
-
500 g zöldspárga
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
1 kk só
-
1 csipet cukor
-
1 közepes db újhagyma zöldje
Elkészítés
A lepényhez
- A csicseriborsó lisztet tegyük egy tálba, és habverővel, folyamatos keverés mellett, 3-4 etapban, csomómentesen elkeverjük e a vízzel. Ha van otthon friss majorannánk, használjuk azt, de szárított, őröltet is szórhatunk, az is szuper ízesítésnek egy kis sóval és pár kanál olívaolajjal. Jól összekeverve a tésztát tegyük letakarva minimum 2, maximum 6 órára pihenni.
- Közben tisztítsuk meg a spárgát, törjük le a végét és mossuk meg jól. Dobjuk forrásban lévő sós, citromos, cukros vízbe 2-3 percre, majd jeges vízben hűtsük ki, és papírtörlővel szárítsuk le. Vágjuk hosszában 2, 3 szeletbe mindegyik szárat, és tegyük félre egy zárható edénybe, ne száradjon ki, ameddig a tészta összeáll.
- Kapcsoljuk be a sütőt légkeverésen, 200 fokon, majd öntsünk olívaolajat egy lapos, kerek sütőtálba, vagy serpenyőbe, amit sütőben is lehet használni. Forgassuk körbe, hogy mindenhol átjárja a zsiradék.
- Pihentetés után, egy kanállal szedjük le a habot a csicseris keverék tetejéről, keverjünk egyet a tésztán, majd öntsük a serpenyőbe a 2/3-át úgy, hogy egy kanálba öntve, a közepétől folyjon szét. Fakanállal keverjük össze a két folyadékot kívülről befelé úgy, hogy a közepénél felemeljük a kanalat.
- Sütőtől függően süssük az alaptésztát kb. 10-15 percig, hogy kicsit a teteje megszilárduljon, már ne legyen folyós, de még kemény sem. Ekkor vegyük ki a formát, kenjük el a tetején a maradék tésztát, és az előkészített, szeletelt spárgával kívülről befelé csigavonalban díszítsük fel (nyomkodjuk körbe a tésztába). Locsoljuk meg kis olívaolajjal, és mehet vissza magasabb, 230-as hőfokon a sütőbe további 10-15 percre sülni. Vigyázzunk ne égjen meg a teteje.
- Ha már szép barnás a tészta, akkor vegyük ki a sütőből, várjunk pár percet, mielőtt felvágjuk, használjunk jó éles kést hozzá. Tálaljuk frissen aprított újhagymával, jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 5
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 650
- Feltöltés dátuma: 2022. május 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
581 recept
Spárgaszezonban mindig új recepteket keresek. A farinátával, vagyis a csicserilepénnyel idén, Olaszországban ismerkedtem meg, így most ebbe is spárga került, ugye milyen szép? Nagyon finom is, és nem nehéz elkészíteni, csak türelem kell hozzá.