r
Nosalty Logó

Spárgás csicserilepény

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gréti
Spárgás csicserilepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A lepényhez

Összesen 126 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A lepényhez

Összesen 755 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A lepényhez

Összesen 79 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    690.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    531 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    461 micro
Összesen 126 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4141.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    512 mg
  • Nátrium
    3188 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    632.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    227 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    635 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    2365 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2764 micro
Összesen 755 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 79 kcal

Hozzávalók

A lepényhez

Elkészítés

A lepényhez

  1. A csicseriborsó lisztet tegyük egy tálba, és habverővel, folyamatos keverés mellett, 3-4 etapban, csomómentesen elkeverjük e a vízzel. Ha van otthon friss majorannánk, használjuk azt, de szárított, őröltet is szórhatunk, az is szuper ízesítésnek egy kis sóval és pár kanál olívaolajjal. Jól összekeverve a tésztát tegyük letakarva minimum 2, maximum 6 órára pihenni.
  2. Közben tisztítsuk meg a spárgát, törjük le a végét és mossuk meg jól. Dobjuk forrásban lévő sós, citromos, cukros vízbe 2-3 percre, majd jeges vízben hűtsük ki, és papírtörlővel szárítsuk le. Vágjuk hosszában 2, 3 szeletbe mindegyik szárat, és tegyük félre egy zárható edénybe, ne száradjon ki, ameddig a tészta összeáll.
  3. Kapcsoljuk be a sütőt légkeverésen, 200 fokon, majd öntsünk olívaolajat egy lapos, kerek sütőtálba, vagy serpenyőbe, amit sütőben is lehet használni. Forgassuk körbe, hogy mindenhol átjárja a zsiradék.
  4. Pihentetés után, egy kanállal szedjük le a habot a csicseris keverék tetejéről, keverjünk egyet a tésztán, majd öntsük a serpenyőbe a 2/3-át úgy, hogy egy kanálba öntve, a közepétől folyjon szét. Fakanállal keverjük össze a két folyadékot kívülről befelé úgy, hogy a közepénél felemeljük a kanalat.
  5. Sütőtől függően süssük az alaptésztát kb. 10-15 percig, hogy kicsit a teteje megszilárduljon, már ne legyen folyós, de még kemény sem. Ekkor vegyük ki a formát, kenjük el a tetején a maradék tésztát, és az előkészített, szeletelt spárgával kívülről befelé csigavonalban díszítsük fel (nyomkodjuk körbe a tésztába). Locsoljuk meg kis olívaolajjal, és mehet vissza magasabb, 230-as hőfokon a sütőbe további 10-15 percre sülni. Vigyázzunk ne égjen meg a teteje.
  6. Ha már szép barnás a tészta, akkor vegyük ki a sütőből, várjunk pár percet, mielőtt felvágjuk, használjunk jó éles kést hozzá. Tálaljuk frissen aprított újhagymával, jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 650
  • Feltöltés dátuma: 2022. május 23.

Receptkategóriák

Spárgaszezonban mindig új recepteket keresek. A farinátával, vagyis a csicserilepénnyel idén, Olaszországban ismerkedtem meg, így most ebbe is spárga került, ugye milyen szép? Nagyon finom is, és nem nehéz elkészíteni, csak türelem kell hozzá.

Hozzávalók

A lepényhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek