r
Nosalty Logó

Spárga holland szósszal és sonkával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
joeanne
Spárga holland szósszal és sonkával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 415 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 831 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 64 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1136.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    582 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    372.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    814 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1592 micro
Összesen 415 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2273.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    673 mg
  • Nátrium
    1164 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    745.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    603 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    1629 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3183 micro
Összesen 831 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 64 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgát odatesszük főni egy kis cukorral, sóval, 1 ek olivaolajjal és egy kis borssal.
  2. A burgonyát megfőzzük sós vízben.
  3. A vajat megolvasztjuk egy kis lábasban.
  4. A tojássárgáját a vízzel, citromlével, sóval, borssal és cukorral gőz fölött habverővelkrémessé verjük.Vigyázzunk, mert hamar becsomósodik.
  5. Ha jó krémes, a gőzről levéve csurgatva a vajat folytonos keverés közben, lassan hozzáadjuk.
  6. Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8671
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 16.

Ajánló

Akinek nem jön be a holland szósz, a recepjeim között van egy citromszósz, azzal is finom. A főtt sonka helyett anyósom füstöltet is szokott tenni, vagy egy szelet rántott húst. A szószt mégegyszer megmelegíteni nem lehet, mert összecsomósodik!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
joeanne 17 recept

Itt a tavasz, a spárgaszezon, ki kell használni! Minálunk ez hagyomány. Én a legszívesebben a spárgát spárgával enném. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...