r
Nosalty Logó

Spárga holland szósszal és sonkával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
joeanne
Spárga holland szósszal és sonkával
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

415
Kalória
22.7g
Fehérje
48.7g
Szénhidrátok
14.4g
Zsír
372.8g
Víz
325.5g
Koleszterin
8.4g
Rost
6.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 415 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 831 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 64 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1136.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    582 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    372.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    814 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1592 micro
Összesen 415 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2273.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    673 mg
  • Nátrium
    1164 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    745.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    603 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    1629 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3183 micro
Összesen 831 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 64 kcal

Elkészítés

  1. A spárgát odatesszük főni egy kis cukorral, sóval, 1 ek olivaolajjal és egy kis borssal.
  2. A burgonyát megfőzzük sós vízben.
  3. A vajat megolvasztjuk egy kis lábasban.
  4. A tojássárgáját a vízzel, citromlével, sóval, borssal és cukorral gőz fölött habverővelkrémessé verjük.Vigyázzunk, mert hamar becsomósodik.
  5. Ha jó krémes, a gőzről levéve csurgatva a vajat folytonos keverés közben, lassan hozzáadjuk.
  6. Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Itt a tavasz, a spárgaszezon, ki kell használni! Minálunk ez hagyomány. Én a legszívesebben a spárgát spárgával enném. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit ne otthon készíts el – Van, amit...

Vannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!