Spárga baconnel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
250g zöldspárga35 kcal
-
50g bacon197 kcal
-
25g vaj179 kcal
Összesen
411
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
500g zöldspárga70 kcal
-
100g bacon393 kcal
-
50g vaj359 kcal
Összesen
822
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
76.9g zöldspárga11 kcal
-
15.4g bacon60 kcal
-
7.7g vaj55 kcal
Összesen
126
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 39.1 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 664.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 180 mg
-
Nátrium 382 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 190.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 243 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 75 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 173 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 825 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1243 micro
Összesen
411
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 21.8 g
Zsír
-
Összesen 78.1 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 174 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1329.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 360 mg
-
Nátrium 764 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 381.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 486 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 149 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 184 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 347 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1651 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2485 micro
Összesen
822
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 204.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 254 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 382 micro
Összesen
126
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg zöldspárga
-
10 dkg bacon
-
5 dkg vaj
Elkészítés
- Megmossuk a spárgát, a fás végét levágjuk.
- Egy-egy bacon szelettel szalagszerűen becsavarjuk a spárgákat.
- A tepsibe vajdarabkákat teszünk, és arra helyezzük a spárgaszálakat. (Ki lehet próbálni vaj nélkül is.)
- 30 percig sütjük 200 C-on.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 20651
- Feltöltés dátuma: 2013. május 05.
Ajánló
Könnyű vacsora, de akár ebéd is lehet. Krumplipürét is el tudnék képzelni hozzá, de én anélkül ettem.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Eddig nem szerettem a spárgát. De most bevállalós hangulatban voltam. Nem akartam agyonbonyolítani, egyszerű ízekre vágytam. Nekem bejött!