Spanyol ráncos krumpli (Papas Arrugadas)
- 2% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5532.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 5341 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 158.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
- 2% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.4 g
Zsír
-
Összesen 0.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 22129.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 185 mg
-
Foszfor 456 mg
-
Nátrium 21365 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 139.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 634.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 158 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
- 2% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2097.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 2025 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 60.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Elkészítés
- Mossuk meg a burgonyát. Egy kefével át is dörzsölhetjük, de héját nem kell eltávolítanunk.
- Tegyük a burgonyát egy nagy fazékba, adjunk hozzá annyi vizet, hogy éppen ellepje, szórjuk hozzá a sót.
- A burgonyát 15-20 percig főzzük, amíg meg nem fő.
- Vegyük le a hőforrásunkról és öntsük le a főzővizet.
- Tegyük vissza az edényt a főtt burgonyával együtt a tűzhelyre, és hagyjuk, hogy a gőz elpárologjon. Szárítsuk addig, amíg a só ki nem fehérdeik, egy sóréteget fogunk kapni a száraz burgonyahéjon.
- Forrón tálaljuk mojo verdével, pirospaprika szósszal (mojo picon) vagy korianderzöld szósszal (mojo cilantro).
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 6955
- Feltöltés dátuma: 2022. május 03.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
A Papas arrugadas szó szerinti jelentése ráncos burgonya, amely a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetek jellegzetes étele. A Kanári-szigetek lakosai a burgonyát papas-nak nevezik, míg Spanyolország más részén inkább patatának hívják. Ehhez az ételhez mindössze két összetevőre van szükség: kis szemű burgonyára (nem azokra a hatalmas szörnyekre, amelyeket megszoktunk a szupermarketekben, inkább válasszunk a piacon apróbb szemű burgonyát vagy újkrumplit) - és durva tengeri sóra. Eredetileg a burgonyát tengervízben főzték, de bőséges tengeri só hozzáadása ízében és a ráncos külső megjelenésében is hasonló eredményt ér el. Ennek ellenére ne pucold meg a burgonyát, csak ügyelj arra, hogy főzés előtt alaposan tisztítsd meg. Tálald a papas arrugadas-t kis tányérokon köretként halhoz vagy húshoz, vagy előételként a hagyományos kanári-szigeteki mártások, mojo picon vagy mojo cilantro mellé.