r
Nosalty Logó

Spagettiropogós

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Petra
Spagettiropogós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 20% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 501 kcal
  • 20% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 999 kcal
  • 20% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 316 kcal
  • 20% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1891.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    622 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    495 mg
  • Nátrium
    659 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 501 kcal
  • 20% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3783.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    1244 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    991 mg
  • Nátrium
    1319 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    116 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    429 micro
Összesen 999 kcal
  • 20% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1193.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    416 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spagettit bő, lobogó sós vízben kifőzzük. Lecsepegtetjük és hűlni hagyjuk.
  2. A tojásokat összekeverjük a reszelt parmezánnal, a finomra vágott fokhagymával. Hozzáadjuk a petrezselymet, chilit és sózzuk-borsozzuk.
  3. A kihűlt spagettit kisebb darabokra vagdossuk és jó alaposan beleforgatjuk a fűszeres-tojásos masszába.
  4. Serpenyőben olívaolajat hevítünk (nem kell bő olaj a sütésehez!- épphogy kb. 1-2 mm vastagon álljon csak az olaj) és villával kis fészkeket/ kupacokat halmozunk a serpenyőbe, egyszerre csak kettőt-hármat.
  5. Mindkét oldalukat aranyszínűre, ropogósra sütjük. Konyhai papírtörlőn leitatjuk a felesleges zsiradékot.
  6. Hasonlóképpen járunk el a maradék tésztával.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 856
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 40201
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 03.

Ajánló

Ropogtathatjuk magában, bor mellé vagy salátával kínálva akár egy gyors ebédnek/ vacsorának is felér.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyszerű módja ez a maradék tészta felhasználásának, de persze főzhetünk ki tésztát direkt e célra is (ahogy most én is tettem). Jamie Oliver Olasz kaják c. könyvében fellelhető ötletet pár hete Huppancs juttatta eszembe (tudjátok, ő Angéla a Mesterszakácsból), aki elkészítette a műsorban. Bíró Lajosnak olyannyira elnyerte tetszését a tésztamaradék hasznosításának e módja, hogy ő is alkalmazni fogja éttermében:-). Legalábbis ezt mondta.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...