Spagettiropogós
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 20% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
50g spagetti tészta186 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
501
kcal
- 20% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
100g spagetti tészta371 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Összesen
999
kcal
- 20% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
31.5g spagetti tészta117 kcal
-
17.4g tojás22 kcal
-
12.6g tojásfehérje7 kcal
-
31.5g parmezán sajt124 kcal
-
0.9g fokhagyma1 kcal
-
0.9g petrezselyem0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
5g olívaolaj45 kcal
Összesen
316
kcal
- 20% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.7 g
Zsír
-
Összesen 23.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1891.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 622 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 495 mg
-
Nátrium 659 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 58 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 149 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 136 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 139 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 109 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 214 micro
Összesen
501
kcal
- 20% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.5 g
Zsír
-
Összesen 47.2 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 248 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3783.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 1244 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 991 mg
-
Nátrium 1319 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 116 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 297 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 59 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 273 micro
-
Kolin: 174 mg
-
Retinol - A vitamin: 278 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 218 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 429 micro
Összesen
999
kcal
- 20% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.8 g
Zsír
-
Összesen 14.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1193.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 392 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 313 mg
-
Nátrium 416 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 135 micro
Összesen
316
kcal
Hozzávalók
-
10 dkg spagetti tészta
-
1 db tojásfehérje
-
10 dkg parmezán sajt
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
- A spagettit bő, lobogó sós vízben kifőzzük. Lecsepegtetjük és hűlni hagyjuk.
- A tojásokat összekeverjük a reszelt parmezánnal, a finomra vágott fokhagymával. Hozzáadjuk a petrezselymet, chilit és sózzuk-borsozzuk.
- A kihűlt spagettit kisebb darabokra vagdossuk és jó alaposan beleforgatjuk a fűszeres-tojásos masszába.
- Serpenyőben olívaolajat hevítünk (nem kell bő olaj a sütésehez!- épphogy kb. 1-2 mm vastagon álljon csak az olaj) és villával kis fészkeket/ kupacokat halmozunk a serpenyőbe, egyszerre csak kettőt-hármat.
- Mindkét oldalukat aranyszínűre, ropogósra sütjük. Konyhai papírtörlőn leitatjuk a felesleges zsiradékot.
- Hasonlóképpen járunk el a maradék tésztával.
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 855
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 40216
- Feltöltés dátuma: 2009. december 03.
Ajánló
Ropogtathatjuk magában, bor mellé vagy salátával kínálva akár egy gyors ebédnek/ vacsorának is felér.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Nagyszerű módja ez a maradék tészta felhasználásának, de persze főzhetünk ki tésztát direkt e célra is (ahogy most én is tettem). Jamie Oliver Olasz kaják c. könyvében fellelhető ötletet pár hete Huppancs juttatta eszembe (tudjátok, ő Angéla a Mesterszakácsból), aki elkészítette a műsorban. Bíró Lajosnak olyannyira elnyerte tetszését a tésztamaradék hasznosításának e módja, hogy ő is alkalmazni fogja éttermében:-). Legalábbis ezt mondta.