r
Nosalty Logó

Spagetti tonhalas-fehérboros mártással

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Spagetti tonhalas-fehérboros mártással
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A kapribogyós tonhalhoz

A sajtmártáshoz

766
Kalória
37.8g
Fehérje
78.4g
Szénhidrátok
30.7g
Zsír
143.5g
Víz
104.3g
Koleszterin
3.8g
Rost
5.3g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A kapribogyós tonhalhoz

A sajtmártáshoz

Összesen 766 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A kapribogyós tonhalhoz

A sajtmártáshoz

Összesen 3060 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A kapribogyós tonhalhoz

A sajtmártáshoz

Összesen 256 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1534 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    518 mg
  • Nátrium
    507 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    143.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    255 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 766 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    151.2 g

Zsír

  • Összesen
    122.9 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    417 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6136 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    428 mg
  • Kálcium
    1222 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    2071 mg
  • Nátrium
    2028 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    313.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    573.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    604 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1019 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1020 micro
  • α-karotin
    162 micro
  • β-karotin
    885 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4117 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 3060 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    347 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 256 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A paradicsomok héját lehúzzuk, magjaikat kikaparjuk, húsukat kis kockára vágjuk. A tonhalról a levét leöntjük, a halhúst feldaraboljuk.
  2. A vajat felolvasztjuk, a paradicsomkockákat picit megpirítjuk rajta, majd belekeverjük a tonhaldarabokat és a kapribogyókat. Borssal meghintjük és átforrósítjuk.
  3. A sajtmártáshoz a tejszínt felmelegítjük, a sajtot belereszeljük, felolvasztjuk, megsózzuk, és a borral felengedjük.
  4. A spagettit sós vízben al dente módon megfőzzük, leszűrjük, és a kapris tonhalba keverjük.
  5. A sajtmártással leöntve, forrón tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Ez a kedvenc tésztareceptem. Amikor elkészül, meg szoktam locsolni a olívaolajjal, illetve parmezánforgáccsal dobok még egyet az ízén. Ízorgia!!! Imádom. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Tejfölös-sonkás rakott tészta

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy étel, úgy hívták, hogy Szofilli fusilli. Nevét alkotójáról, azaz rólam és a felhasznált tésztáról, a fusilliról kapta. Talán  ez volt az ...

Tökéletes paprikás krumpli

A magyar konyha egyik legfinomabb és legtöbbet készített fogása. A jó paprikás krumplihoz a legjobb alapanyagokat szükséges használni. Burgonyából válasszuk a nem szétfövő fajtákat, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!